Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası Menkul Kıymetler Verilerini Açıkladı!

Merkez Bankası Menkul Kıymetler Verilerini Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası haftalık olarak yayınladığı menkul kıymetler istatistiklerinin 10 Kasım 2017 haftasına ait rakamlarını açıkladı.

514 Milyon Dolarlık Hisse Senedi Satıldı

Kısa adı TCMB olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan menkul kıymetler istatistiklerine göre yurtdışında yerleşik olan kişiler 10 Kasım 2017 haftasında net olarak 513 milyon 600 bin dolarlık hisse senedi, 532 milyon 600 bin dolarlık DİBS yani Devlet İç Borçlanma Senedi ve 32 milyon 400 bin dolarlık ÖST olarak bilinen Özel Sektör Tahvil ve Bonosu satın aldılar.

2011 Yılından Bu Yana En Yüksek Artış

Yurtdışında yerleşik olan kişiler tarafından satın alınan hisse senetlerinde 2011 yılının ağustos ayından bu yana kaydedilen en yüksek artış görüldü. DİBS’te ve hisse senetlerinde de 2014 yılının aralık ayından bu yana gözlemlenen en fazla yabancı satışı yaşandı.

Şeker Yatırım tarafından Merkez Bankası’nın açıkladığı menkul kıymetler istatistikleri hakkında bir değerlendirme yapıldı. Değerlendirmede 2107 yılında görülen güçlü yabancı girişinden sonra kaydedilen bu yabancı çıkışının Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi’ndeki orta vadedeki yükselme trendinin sona ermesi ve düşüş eğilimli trendin yakalanmasının işareti olduğu, gelecek haftalarda da yabancıya yapılan satışların yüksek miktarlarda süreceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Yabancıların Payı Geriledi

Diğer yandan 2017 yılında hisse senetlerinde kaydedilen toplam yabancı girişi 2 milyar 853 milyon dolara geriledi. DİBS’te gerçekleşen ekonomiye etki eden yabancı girişi de 6 milyar 932 milyon dolara düştü. 2017 yılında hisse senedi ve DİBS’teki toplam giriş tutarının toplamı 9 milyar 780 milyon dolara geriledi. DİBS’teki toplamda yabancıların payı da geçtiğimiz hafta yüzde 20.83 oranından yüzde 20.35 oranına düştü. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.