Ana SayfaGündemMilli Eğitim Bakanı Açıkladı! İkili Eğitim Kaldırılacak!

Milli Eğitim Bakanı Açıkladı! İkili Eğitim Kaldırılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz tarafından yapılan açıklamaya göre, 2019 yılının sonuna kadar Türkiye’nin her bir köşesinden ikili eğitim kaldırılacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG’un yerine getirilecek olan sistem sayesinden bunsan sonra öğrencilerinin ömürlerinin yollarda, sokaklarda, araçlarda geçmesini engelleyeceklerini, 2019 yılının sonu itibari ile ülkenin her bir köşesinden ikili eğitim sisteminin kaldırılacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’a eşlik ettiği Keçiören Ovacık Eğitim Kampüsü ve Ankara genelinde 34 farklı tesisin toplu temel atma töreninde bir takım açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında eğitim tesisinin hayata geçirilebilmesi adına 515 milyon TL’yi aşan bir bütçe ayrıldığına işaret ederek, yatırımlara yönelik Cumhuriyet tarihinin Ankara’da eğitim adına gerçekleştirilen en büyük yatırımı olabileceği değerlendirmelerinde bulundu.

Bakan Yılmaz açıklamalarında, çocukları hayata hazır sağlıklı birer birey olarak yetiştirmeyi sağlayacak bir eğitim sistemi hedeflediklerini, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için herkes adına fırsat eşitliği sağlayacak kaliteli bir eğitime ihtiyaç duyulduğunu ve bunun için de çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Eğitim İçin 134 Milyon Lira Ayrıldı

2018 yılı bütçesinden eğitim için ayrılan bütçenin 134 milyar lira olduğunu ifade eden Bakan İsmet Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu, hayırseverler, okul aile birlikleri ve okullarda öğrencilere üzüm ve süt dağıtılması adına yapılan yardımlar ile beraber bahsi geçen bu rakamın 150 milyon lira civarına ulaşacağını da dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ayrıca açıklamalarında Fatih projesine de değinerek, bu kapsamda ülke genelinde büyük değişiklikler kaydedileceğini belirtti.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.