Ana SayfaGündemBankaların Takipteki Kredileri 13 Milyar Liraya Ulaştı!

Bankaların Takipteki Kredileri 13 Milyar Liraya Ulaştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK tarafından açıklanan verilere göre bankacılık sektörünün sahip olduğu kredi hacmi 10 Kasım 2017 tarihi itibariyle 2 trilyon 97 milyar 686 milyon liraya çıktı.

BDDK yani Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı güncel veriler banka gündemini oluşturdu. Türk bankalarının kredi hacmi 10 Kasım itibariyle 2 trilyon 97 milyar 686 milyon liraya ulaştı. Bankacılık sektörünün takipte olan alacaklarının toplamı 13 milyar liraya ulaşırken, bankaların öz kaynaklarının toplamı 403 milyar lira oldu.

Kredi Hacminde 9 Milyar Lira Artış

Bankacılık sektörünün sahip olduğu kredilerin toplamı geçtiğimiz hafta 9 milyar 166 milyon lira artış sağladı. Bankaların kredi hacmi 2 trilyon 97 milyar 686 milyon liraya yükseldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yayınladığı haftalık bültende yer alan haftalık verilere göre geçen hafta bankacılık sektöründe mali kesime kullandırılan kredilerin toplam tutarı 55 milyar 948 milyon lira olarak gerçekleşti. Mali kesim haricinde kullandırılan kredilerin toplamı da 1 trilyon 931 milyar 303 milyon lira olarak kaydedildi.

Mali Kesim Harici 2 Trilyona Yakın Kredi

Bankalar arası mevduatlar dahil olmak koşuluyla bankacılık sektörünün toplam mevduat tutarı 10 Kasım ile biten haftada 14 milyar 4 milyon lira artış sağladı. Bahsi geçen haftada bankacılık sektörünün sahip olduğu toplam mevduat rakamı yüzde 0.8 oranında arttı ve 1 trilyon 799 milyar 737 milyon liraya ulaştı.

Tüketici Kredileri de Arttı

BDDK’nın verilerine göre 10 Kasım ile biten haftada bankaların tarafından sağlanan tüketici kredileri 1 milyar 275 milyon lira artış göstererek, 390 milyar 978 milyon liraya ulaştı. Tüketici kredilerinin 189 milyar 400 milyon kiralık kısmını konut kredileri, 6 milyar 792 milyon liralık kısmını taşıt kredileri, 194 milyar 785 milyon liralık kısmını da bireysel ihtiyaç kredileri oluşturdu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.