Ana SayfaGündemBankacılık Sektörünü Bekleyen Riskler ve Fırsatlar Masaya Yatırıldı

Bankacılık Sektörünü Bekleyen Riskler ve Fırsatlar Masaya Yatırıldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Koç Üniversitesi ve TÜSİAD’ın ortaklığı ile oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu, “Bankacılık Sektörü: Riskler, Kırılganlıklar ve Çözüm Önerileri” konulu konferans organizasyonu gerçekleştirdi.

TÜSİAD ve Koç Üniversitesi’nin iş birliği ile düzenlenen konferansta orta ve uzun vadede bankacılık sektörünü bekleyen riskler ve fırsatlar üzerinde görüşler bildirilirken, aynı zamanda bankacılık sektörünün sahip olduğu mevcut sorunlar ve çözüm önerileri de ele alınarak incelendi.

Desteklerin Üretken Alanlara Yönlendirilmesi Gerek!

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, yaptığı açılış konuşmasında tasarrufların kısıtlı olduğu bir dönemden geçildiğini, bu dönemde kaynakların akılca yönetiminin oldukça önemli olduğunu, dış finansman koşullarının da zorlaştığını belirtirken, ekonomi politikalarının tasarlanma aşamasında ve Kredi Garanti Fonu (KGF) gibi kredi büyümesini hedefleyen mekanizmaların sunduğu çalışmaları oluştururken, hedefin üretken alanlara doğru finansmanın sağlanması olması gerektiğini kaydetti. Bilecik, yüksek büyümenin, verimlilik artışı ile mümkün olduğunu, bu durumun gerçekleşmemesi halinde ise sonucun yüksek enflasyon olarak vatandaşın karşısına çıktığını, aynı zamanda finansal kırgınlığın da zirve yaptığını kaydetti.

Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı zor dönemlere rağmen Türk ekonomisinin dik bir şekilde ayakta kaldığını kaydeden Bilecik, bu durumun bankacılık sektörünün güçlü olması, mali konularda disiplinin, denetimin ve düzenlemenin oldukça etkili bir şekilde çalışması gibi kriterler sayesinde oluştuğunu kaydetti.

2001 Krizi Sonrası Bankacılık Sektörünün Yapılanması 2008’in Atlatılmasına Ortam Yarattı!

Konferansın ana tema konuşmasını gerçekleştiren Denizbank Genel Müdürü ve TÜSİAD Bankacılık Çalışma Grubu Başkanı Hakan Ateş, 2001 yılında Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz sonrasında bankacılık sektörünün yaşadığı yeniden yapılanma sayesinde 2008 krizine karşı direnç gösterebildiğini ifade ederken, global ekonomide ve politikada yaşanan belirsizliklere rağmen, Türkiye’nin benzer ülke gruplarına göre bankacılık sektörünün büyüme oranlarında ileride olduğunu kaydetti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.