Ana SayfaGündemKatılım Bankacılığı İnsani Finans'ın Öncüsü Olacak

Katılım Bankacılığı İnsani Finans’ın Öncüsü Olacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küresel Katılım Finans Zirvesi devam ediyor. Zirvenin ikinci gününde “İnsani Finans Öncüsü: Katılım Bankacılığı” başlıklı panelde Türkiye’deki katılım bankalarının yöneticileri yer aldı.

Küresel Katılım Finans Zirvesi’nin ikinci gününde gerçekleştirilen panelde Kuveyt Türk Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankası yöneticileri yer aldı. İşte katılım bankası yöneticilerinin yaptığı konuşmalardan satır başları:

Katılım Bankacılığı Gereksiz Harcamalara Finansman Sunmuyor

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, yaptığı konuşmada, katılım bankacılığı modelinin paylaşma-çalışma-üretme üçlüsünü birlikte gerçekleştirerek, birlikte kazanıp, bölüşmeyi hedeflediğini, insani finans sisteminin de en önemli uygulama alanı olduğunu kaydetti. Katılım bankalarında tüketici kredilerinin yüzde 9’luk bir dilime sahip olduğunu, bireysel kredi kartı kullanımının da yüzde 4 oranında olduğunu ifade etti. Katılım bankacılığının bu yönleri ile müşterilerini gereksiz tüketim alışkanlıklarından uzaklaştırdığını ifade eden Uyan, bu yaklaşımın temelinde “insani finans”ın yer aldığını belirtti.

Evrak Yükü Dijitalleşme İle Aşılabilir!

Albaraka Türk Katılım Bankası Genel müdürü Melikşah Utku, gerçekleştirdiği konuşmada katılım bankacılığının tanıtılması konusuna değinirken, katılım bankacılığının tanıtılması için bu alanda hizmet veren tüm kurumların aktif bir rol alması gerektiğini, katılım bankacılığının en büyük sıkıntısının operasyonel yükler olduğunu ifade ederken, katılım bankalarının ticari bankalar gibi müşterilere hiç bir şey olmadan para sunmadıklarını, gerçekleştirilen işlemlerden, kimin ne kadar pay aldığına kadar ciddi bir evrak yükünün oluştuğunu, bu yüzden katılım bankacılığının hızlı bir şekilde dijitalleşmesinin gerektiğini belirtti.

İstanbul, İslami Finans Merkezi Olabilecek Avantajlara Sahip

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, yaptığı konuşmada Vakıf Katılım’ın yeni bir banka olmasına rağmen önemli farklılıklar sunduğunu, sukuklar ihraç etmesi ile konumlarını güçlendirdiklerini, ancak bu konumun yeterli olmadığını kaydetti. Konuşmasında ortak iş yapma kültürünün girişimcilere sunulan destek açısından oldukça önemli bir konumda yer aldığını kaydeden Göktaş, İstanbul’u coğrafi olarak İslami Finans Merkezi olma konusunda avantajlı olarak gördüğünü belirtti.

Katılım Bankacılığı Gücünü Keşfetmeli

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir ise, konuşmasında katılım bankacılığı sektörüne kamunun girmesinin sektörde açıklar ve aşılması gereken mesafeler olduğunu gösterdiğini, katılım bankacılığı sektörünün ilk etapta geçmişten de gelen mevcut gücü keşfetmesi gerektiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.