Ana SayfaGündemSabiha Gökçen Havalimanında 2019 Hedefi Yüzde 20 Artış!

Sabiha Gökçen Havalimanında 2019 Hedefi Yüzde 20 Artış!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yeni pist için çalışmalar başladı. Yeni pist ile birlikte havalimanının 2019 hedefi, yüzde 20 daha fazla trafik oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal İşletmecisi CEO’su Ersel Göral, havalimanının durumu ve gelecek planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni pist için çalışmaların başladığını ifade eden Göral, yeni pist ile birlikte 2019 yılı sonrasında trafikte yüzde 20 oranında yükselme beklediklerini, pist inşaatının tamamlanması sonrasında yeni terminal binası için de çalışmalara start vereceklerini kaydetti.

Yeni Pistle Trafik Rahatlayacak!

2019 yılının ortası itibariyle pist inşaatının tamamlanmasıyla iki bağımsız piste sahip olunacağını ifade eden Göral, tarih olarak 3. İstanbul Havalimanı ile aynı dönemlerde yeni pistin devreye sokulmasını beklediklerini kaydetti. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın bu dönem itibariyle artık bir şehir havalimanı olacağını sözlerine ekleyen Göral, bu durumun yeni havayolu şirketlerinin de Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tercih etmesi için etkili olacağını kaydetti.

Son dönemlerde hava trafiğinde çift haneli artışlar gördüklerini kaydeden Göral, ikinci pistin devreye sokulması ile bu sorunların ortadan kalkacağını, bu sorunlar sonrasında havalimanına olan rağbetin yükseleceğini, bugüne kıyasla 2019 yılında en az yüzde 20 daha fazla trafik hedeflerinin olduğunu ifade etti. Yaz sezonunda Emirates’in günlük uçuşlara Sabiha Gökçen üzerinden başlayacağını kaydeden Göral, bu süreç içerisinde farklı havayolu şirketlerinin de Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tercih etmeye başlayacağını kaydetti.

Kapasite 41 Milyon’a Yükselecek!

Atıl durumda olan eski terminal binasını yıkarak, o bölüme yeni bir terminal binası inşa ederek, yeni binayı iç hatlar terminali olarak kullanmayı, eski binayı ise dış hatlar terminali olarak devam ettirmeyi planladıklarını ifade eden Göral, 2018 yılının ortası itibariyle 41 milyonluk kapasiteye ulaşacaklarını, yeni pistin de tamamlanması ile birlikte uçak kapasitesinin de 40 uçaktan 80 küsür uçağa yükseleceğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.