Ana SayfaEkonomiAltın Fiyatlarında Bu Hafta Neler Olacak?

Altın Fiyatlarında Bu Hafta Neler Olacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son dönemlerde yatırımcısını mutlu eden önemli yatırım araçlarından bir tanesi olan Altın, bu haftayı da kazançlı bir şekilde kapattı. Peki altın fiyatlarındaki yükseliş eğilimi ne kadar daha devam edecek? Altın bu hafta kaç TL olacak?

Haftanın son işlem gününe de yükseliş ile başlayan gram altın, gün içerisinde yaşadığı yüzde 0,4’lük değer artışı ile birlikte 159,3 Türk Lirası seviyesinde dengelenirken, aynı zamanlarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın satış fiyatı 261 Türk Lirası, Cumhuriyet altını satış fiyatı ise bin 65 Türk Lirası olarak işlem gördü.

2014 yılının Aralık ayı itibariyle üst üste rekorlar kıran altın, yatırımcısına yaklaşık yüzde 93’lük kazanç sağlatmayı başardı.

Altın Fiyatlarını Ne Etkiler?

Altın fiyatlarını etkileyen faktörler bir ülkenin iç piyasasından çok global dengeden ibarettir. Küresel finans piyasalarında yaşanan tüm gelişmeleri merkezine alarak artış – azalış eğilimi gösteren altın fiyatları, aynı zamanda işlem gördüğü ülkeye göre döviz kurlarında yaşanan hareketliliği de merkezine almaktadır. Aynı zamanda jeopolitik riskler, siyasi belirsizlikler gibi durumlar eşliğinde de yön belirleyen altın, hem küçük, hem de büyük yatırımcı için güvenli bir liman olma özelliğini uzun yıllardır korumaktadır.

İyi/Kötü Senaryoda Gram Altın Fiyatları

Gram altın fiyatı 2014 yılının Aralık ayında 83 Türk Lirası iken, günümüzde satış fiyatı 160 Türk Lirası’na kadar yükseldi. Bu süreçte yatırımcısında yüzde 93 oranında kazanç sağlatan altın için önümüzdeki hafta içerisinde Altının ons fiyatının 1300 doların üzerine çıkmasının, gram altının fiyatlarını da yukarı yönlü destekleyebileceğini ve 165 Türk Lirası ile 166 Türk Lirası seviyesine kadar yükselerek yeni rekorların kırılacağını, bu sürecin altın için kritik bir süreç olarak belirlenmesi gerektiğini, 1300 doların üzerine çıkamayıp, 1250 dolar seviyelerinin konuşulması halinde ise gram altın fiyatlarının 151 Türk Lirası ile 155 Türk Lirası arasına kadar düşeceği ifade ediliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.