Ana SayfaGündemTürk Heyetin Talepleri Kabul Edilmeyince Rest Çekildi!

Türk Heyetin Talepleri Kabul Edilmeyince Rest Çekildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’nin heyeti ile birlikte katıldığı BM İklim Değişikliği Konferansı’nda Türkiye’nin talepleri kabul edilmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Almanya’nın Bonn kentinde yirmi üçüncüsü düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP23)’na heyeti ile birlikte katılım sağladı. Türkiye’nin gündeme getirdiği ve 3 madde içeren taslağın kabul edilmemesine tepki gösteren Özhaseki, taleplerin kabul edilmemesi ile birlikte heyeti ile birlikte toplantıyı terk etti.

Türkiye’nin 2 Ana Maddesi

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, Türkiye’nin gündeminde iki farklı ana konunun yer aldığını belirtti. Bu konulardan ilkinin 100 milyar Dolarlık büyüklüğe sahip Yeşil İklim Fonu adı verilen fon olduğunu ifade eden Özhaseki, Türkiye’nin para verecek ülke konumunda olduğunu, gelişmekte olan ülke olunması sebebiyle Türkiye’nin para alması gerektiğini, bu konuda bir uzlaşma sağlanamadığını ifade etti. Bakan Özhaseki, gündemde olan diğer konunun ise karbon emisyonu azaltımı olduğunu belirtti. Türkiye’nin dünya ülkelerine oranla yüzde 0,7 oranında hava kirliliği yaptığını ifade eden Özhaseki, bu maddenin Türkiye’nin önüne sürülmesi ile birlikte köprü, termik santral gibi Türkiye’nin hayata geçirdiği birçok yatırımın önünün iklimi kirletme bahanesinin arkasına saklanılarak engellenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Toplantıdan ayrılan Türk heyeti, taleplerin yerine getirilmemesi halinde Paris Anlaşması’nda taraf olunmayacağını ve bu anlaşmayı TBMM’ye getirmeyeceklerini kaydetti.

Sorun 1992’de Başladı

Açıklamalarında BM İklim Konferansı Taraflar Sözleşmesi’nin 1992 yılında imzalandığını, o dönemde yapılan hataların cezasının bugün çekildiğini, Türkiye’nin OECD ülkesi olması sebebiyle gelişen ülkeler kategorisi Ek-1’de yer aldığını, o dönem yetkililerinin bu duruma itiraz etmediğini, gelişmiş ülkeler kategorisinde olunduğu için Türkiye’nin Yeşil İklim Fonu’na sürekli olarak katkı sağlamak zorunda olduğunu, teknoloji desteği sağlamak zorunda olduğunu ve mutlak karbon emisyonu azaltımı yapılması gerektiğini ifade etti.

Gelişmekte olan ülkeler kategorisi olarak tanımlanan Ek-2 listesinde yer alan ülkelerin 100 milyar Türk Lirası tutarındaki Yeşil İklim Fonu’ndan aldıkları payın azalmasını istememeleri sebebiyle Türkiye’yi kabul etmediklerini ve 3 maddelik talebi reddettiklerini ifade eden Bakan Özhaseki, bu durum karşısında Türkiye’nin de rest çekerek toplantıdan ayrıldığını kaydetti.

Bakan Özhaseki, devam eden süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı görüşmeler yapacağını, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler listesine geçebilmesi için 2020 yılına kadar vaktinin olduğunu, eğer bunun sağlanması başarılamazsa da geri adım atılmayacağını kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.