Ana SayfaGündemSGK Başkanı Bağlı: Sağlıkta Batı Avrupa Ülkelerinden Daha İyi Yerdeyiz

SGK Başkanı Bağlı: Sağlıkta Batı Avrupa Ülkelerinden Daha İyi Yerdeyiz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, ülke geneli değerlendirme yapıldığı zaman vatandaşların yüzde 99’sundan fazlasının genel sağlık sigortasının bulunduğunu, genel sağlık sigortası kapsamında sağlanan sağlık paketi genişliği ve derinliği incelendiğinde Batı Avrupa ülkelerinden çok daha iyi konumda bulunduğumuzu söyledi.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde tarım işçilerini ziyarette bulunan Bağlı, Türkiye’de son dönemlerde hastanelerde gereksiz yere MR yapıldığını ve bunun da SGK’ya zarar verdiği kapsamında yapılan eleştirilere yanıt olarak ülkenin son yıllarda her açıdan gelişme gösterdiğini, tüm vatandaşlara en iyi hizmetin sunulduğunu söyledi.

Batı Avrupa Ülkelerinden Daha İyi Konumdayız

Sağlıkta Batı Avrupa ülkelerinden çok daha iyi konumda olduğumuzu söyleyen Bağlı, Türkiye kadar düşük maliyet ile bu kadar kolay erişim sağlayan başka ülke bulunmadığını, yurt dışında Türkiye Modeli, Türkiye mucizesi gibi terimlerin kullanıldığını söyledi.

Amaç: İsrafların Önüne Geçmek

Tahlil ve tetkikler kapsamında Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun almış olduğu karar yönünde yersiz tetkik ve tahlillere engel olmak için Sağlık Bakanlığı ile SGK’nın beraber çalışmalarının olduğunu aktaran Bağlı, burada yapılanın asıl amacının sağlığa olan erişime engel olmadan mevcut durumdaki israfların önüne geçebilmek olduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumlarının dünyanın tüm bölgesinde açık verdiklerini ifade eden Bağlı, sosyal devlet olma yönünde SGK’ların finansa ettiklerini, bu kurumların özel sigortacılık yapmadıklarını, tüm vatandaşlara en iyi hizmet sağlayabilmek adına ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını,  SGK’nın prim topladığını ve bununla da sağlık harcamaları ve emekli maaşını finansa ettiğini, ne kadar zarar edildiğini teknik olarak söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.