Ana SayfaGündemAkbank AG’ye 173,5 Milyon Euroluk Kredi!

Akbank AG’ye 173,5 Milyon Euroluk Kredi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Akbank’ın iştiraki olan Akbank AG, 14 farklı bankanın katılımı ile 173,5 milyon Euro’luk sendikasyon kredisini 1 yıl vade ile aldı.

Akbank cephesinden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, akbank’ın yüzde 100 oranında iştiraki olan Akbank AG, toplamda 14 farklı bankanın katılımı ile 1 yıl vadeli 173,5 milyon Euro’luk sendikasyon kredisini aldı. Dış ticaret finansmanı aşamasında kullanılacak olan kredi için sözleşmeye imzalar 9 Kasım 2017 tarihinde Frankurt’ta atıldı.

Gerçekleşen sendikasyon kredisi sözleşmesi imzalarında Standard Chartered Bank ve UniCredit Banka AG, koordinatör ve doküman ajansı görevini üstlenirken, First Abu Dhabi Bank PJSC de tesis temsilcisi görevini üstlendi.

İmzalanan sözleşmede Standard Chartered Bank ile UniCredit Bank AG’ye ek olarak First Abdu Dhabi Bank, Hollanda’dan Demir Halk Bank N.V. ve Denizbank AG de MLA olarak yer aldı. Diğer katılımcı bankalar ise Aresbank S.A., ING Bank N.V., Raiffeisen Bank International AG, Banca Transilvanie, Citibank N.A., DZ Bank AG, HSBC Bank, Misr Bank Europe GMBH ve Vietnam Joint Stock Commercial Bank for Industry and Trade Filiale olarak yer aldı.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Akbank AG CEO’su Banu Özcan, yaptığı açıklamada yeni Club Loan işleminin tutarında yaşanan artışın Akbank AG’nin muhabir bankalar arasında hem sağlam, hem de yükselen bir itibara sahip olduğunu ifade etti.

Muhabir Banka Nedir?

Muhabir Banka, bankaların şubelerinin bulunmadığı yerlerde, kendi bankası adına işlem yapmak adına farklı bankaları yetkili kılması anlamına gelmektedir. Bu durumda yapılacak olan işlemler için yurt içinde bir banka belirlenirse bu banka “muhabir banka” sıfatıyla, yurt dışında bir banka belirlenirse de “yabancı muhabir banka” sıfatıyla anılır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.