Ana SayfaEkonomiVatandaşın Bütçesi Şaştı! Benzine Yine Zam!

Vatandaşın Bütçesi Şaştı! Benzine Yine Zam!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

24 Kasım tarihi itibariyle geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatlarına 10 kuruş tutarında zam yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan 7 kuruşluk indirim sonrasında önce LPG’ye 5 kuruşluk zam yapılmıştı. Yeni zam ise benzine geldi. Benzinin litre fiyatı 7 kuruşluk indirim sonrasında 8 ila 10 kuruş tutarında bir zama tabi tutuldu.

Son 1 Ayda 28 Kuruş Zam!

Son bir ay içerisinde benzine yapılan zamların toplamı 28 kuruşa kadar ulaştı. Vatandaşın hesabı şaştı. Araç sahipleri neredeyse bir depo benzini bitiremeden tekrar tekrar zamlar geldi. Birkaç gün içerisinde yapılan 7 kuruşluk indirim, benzin fiyatlarının aşağı yönlü hareket etmesi eğilimini gösterecek diye umut edilirken, yeni zam ile birlikte ibre tekrar yukarı doğru yönlendi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası tarafından yapılan açıklama sonrasında, 23 Kasım’ı 24 Kasım’a bağlayan gece itibariyle benzin fiyatlarına 8 ila 10 kuruşluk bir zam yapılacak.

PÜİS tarafından yapılan yazılı açıklamada rafineri çıkış fiyatlarında değişiklik yapılmasının beklenmesi sebebiyle zam uygulaması yapılacağı bildirildi. Rafineri çıkış fiyatlarında yapılacak yükselme, benzinin litre fiyatlarına da yaklaşık 8 ila 10 kuruş arasında bir zamma tekabül edecek.

5,60’ın Üzerine Çıktı!

Son bir ay içerisinde benzine yapılan zamlar sonrasında geçtiğimiz günlerde 7 kuruşluk indirim uygulaması yapılmış, araç sahipleri az da olsa rahatlamıştı. 5,61 Türk Lirası’ndan İstanbul’da satılan benzin fiyatı 5,54 Türk Lirası inmesi sonrasında bu gece itibariyle rakamlar tekrar 5,60 Türk Lirası’nı geçecek. Yapılacak olan zam ile birlikte son 1 aylık süreçte benzin fiyatları 28 kuruş yükselmiş olur iken, uygulanacak benzin fiyatlarının 5,62 Türk Lirası – 5,64 Türk Lirası seviyesine ulaşması beklenirken, bu fiyatların akaryakıt şirketlerinin depolama maliyeti gibi durumlar sebebiyle bölge bölge, şehir şehir farklılık göstermesi bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.