Ana SayfaGündemGözler Toplantıdan Çıkacak Toplu Sözleşmeye Çevrildi!

Gözler Toplantıdan Çıkacak Toplu Sözleşmeye Çevrildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığında yapılacak KPDK görüşmeleri, 28 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşecek.

4/C ve 4/B’lilerin durumunun ön planda olarak görüşüleceği toplantıda toplu sözleşme hakkında da görüşmeler gerçekleştirilecek iken, aynı zamanda çözümü daha sonraya bırakılmış olan 5 konu başlığı hakkında görüşmeler gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığında gerçekleşecek olan toplantıya aralarında KESK, Memur-Sen ve Kamu-Sen yöneticilerine ek olarak, hizmet kollarında yetkili olan sendikaların genel başkanlarının katılması bekleniyor.

2017 yılının son toplantısı olma özelliğini taşıyan toplantıda, Memur-Sen’in 4/B ve 4/C’liler için kadro durumunu öncelikli olarak tutacağı ve daha önce gerçekleşen toplantılarda görüşmesi ertelenen 5 konu için görüşmelerin yapılması bekleniyor.

70 Bin Kişinin Kadro Durumu Düzeltilmeli!

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul tarafından yapılan açıklamalarda, son iki toplu sözleşmede görüşmelerde konu olan lakin pazarlık masasında herhangi bir sonuca bağlanamamış olan taleplerin de bu kurulda tekrar gündeme getirileceğini ifade etti. Tonbul, açıklamalarında devlet kadrosunda çalışmakta olan vatandaşlar için en büyük sorunlardan bir tanesinin istihdam türleri yüzünden oluşan parçalı yapı olduğunu, devlet kadrosunda yer alan ve fiili olarak kamu hizmeti olarak sunan 70 bine yakın kişinin kadro durumu ve kamu kurumlarında memur işlerinde çalışan işçilerin konumlarının olduğunu ifade etti.

Tonbul, kamuda hizmet vermeye devam eden yaklaşık 90 bin kamu görevlerinin, kadrolu ve güvenceli bir şekilde istihdamının sağlanması gerektiğini, bu konuda 2016 yılında alınan toplu sözleşme kararının hayata geçirilmesi gerektiğini, düzenlenecek olan kurulda bu konudaki düşünce ve görüşlerin de tekrar dile getirileceğini ifade etti.

28 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan toplantıda görüşmeler gerçekleşmesi sonrasında toplu sözleşmenin de imzalanması planlanıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.