Ana SayfaEkonomiRüzgar Enerjisi Birliği Açıkladı: 5 Milyar Dolarlık Yatırım Geliyor!

Rüzgar Enerjisi Birliği Açıkladı: 5 Milyar Dolarlık Yatırım Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Mustafa Serdar Ataseven tarafından yapılan açıklamada 5 milyar dolar düzeyinde bir rüzgar yatırımı için düğmeye basıldığı ifade edildi.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından yapılan açıklamada 2017 yılının Haziran ayında gerçekleştirilen 710 megavatlık kapasite yarışmaları, YEKA ihalesi ve Aralık ayında düzenlenecek olan 2 bin 130 megavatlık yarışma ile birlikte, kapasite tahsis edilen projelerin toplamı yaklaşık olarak 4 bin megavata yükselecek. Söz konusu rüzgar yatırımları sayesinde vatandaşın daha ucuz elektrik temin edebilecğeini ifade eden TÜREB Başkanı Ataseven, 32 farklı bölgede 2 bin 130 megavat kurulu gücü kapsayan lisans tahsis yarışmasının 25 Aralık – 29 Aralık döneminde gerçekleşeceğini ifade etti.

Rüzgar Enerjisi Yatırımı Sayesinde Elektrik Fiyatları Düşecek!

Düzenlenecek yatırımlar ile birlikte 2 bin 130 megavatlık yarışma esnasında kazanan firmalar sayesinde programların toplamının 4 bin megavatı bulacağını ifade eden Ataseven, 2 bin 130 megavatlık yarışma için yapılacak yatırım bedelinin yaklaşık olarak 2,5 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Sadece 2017 yılı içerisinde düzenlenen yarışma ve YEKA projeleri sayesinde 5 milyar dolar tutarında bir rüzgar yatırımı için düğmeye basılmış olunduğunu ifade eden Ataseven, rüzgar ve enerji yatırımları sayesinde elektriğin her geçen gün indirime uğramasını beklediklerini ifade etti.

Rüzgar yatırımlarının hayata geçirilmesi için izin alma, kurulum yapma ve lisanslama süreçleri için yaklaşık 3 ila 4 yıl gibi bir süreye ihtiyaç duyulduğunu belirten Ataseven, bu projeler eşliğinde Türkiye’nin hedefine yaklaşacağını, ancak yine de ulaşamayacağını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.