Ana SayfaEkonomiTÜİK Açıkladı: Sanayi Çalışanın Maaşı Daha Fazla Yükseldi!

TÜİK Açıkladı: Sanayi Çalışanın Maaşı Daha Fazla Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, sanayi sektöründe brüt ücret – maaş endeksi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 13,7 oranında artış gösterdi. Ticaret ve hizmet alanındaki aynı endeksin artışı ise yüzde 9,9 oranında gerçekleştiğini ifade eden Türkiye İstatistik Kurumu, bu durumda sanayide çalışan kişilerin daha fazla zam aldığını ifade etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 yılı üçüncü çeyrek verilerini yayınlamaya devam ediyor. Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri ve Ticaret ve Hizmet Endeksleri raporunu yayınlayan kurum, takvim etkisinden arındırılmış, sanayide brüt ücret – maaş endeksinin üçüncü çeyrek döneminde, bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla yüzde 13,7 oranında artış gösterdiğini, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide brüt ücret maaş endeksinin ise bir önceki çeyreğe oranla yüzde 2,7 oranında artış gösterdiğini açıkladı.

Sanayi Çalışanı Daha Fazla Zam Almış!

Aynı dönem içerisinde ticaret ve hizmet brüt ücret – maaş endeksi, takvim etkisinden arındırılmış hali ile 2016 yılının aynı dönemine oranla yüzde 9,9 oranında artarken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilere göre de bir önceki çeyreğe oranla yüzde 2,2 oranında artış kaydetmiş oldu.

Hazırlanan raporda takvim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksinin, bir önceki yıla göre yüzde 1,1 oranında arttığı, takvim ve mevsim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksinin bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 oranında artış sağladığı ifade edilirken, aynı zamanda sanayide çalışılan saat endeksi için de gerekli arındırmalar yapılarak bir önceki yıla göre yüzde 1,6 oranında, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 0,2 oranında artış sağladığı ifade edildi. Ciro endeksi, bir önceki yıla göre yüzde 19,1 oranında artış sağlarken, bir önceki çeyreğe göre yaşanan artış yüzde 3,8 oranında gerçekleşti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.