Ana SayfaGündemTarıma Dayalı OSB'lerin Kurulması için Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de Yayınladı!

Tarıma Dayalı OSB’lerin Kurulması için Usul ve Esaslar Resmi Gazete’de Yayınladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri‘nin (TDİOSB) kurulması kapsamında yapılan başvuruları incelemek, söz konusu bölgelerin yer seçimleri, kuruluşu, imar planının onayı, işleyişi, faaliyeti ve denetimleri kapsamındaki usul ve esaslar belirlendi.

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan resmen yürürlüğü girdi.

Yerleşim Yerleri Etkilenmeyecek!

Söz konusu yönetmelik, hayvansal ve bitkisel üretimin teşviki hedefi ile kurulacak olan TDİOSB’lere hem idari hem de teknik açıdan destek sağlanmasını, üretimi yapılan ürünlerin işlenmesi, ürünlerin korunması ve pazarlanması kapsamında kurulacak olan sanayi tesislerine yeterli seviyedeki kalitede ham madde temini amacı ile tarım ve sanayi entegrasyonunun geliştirilmesini kapsama altına alıyor. Buna göre de usul ve esasların düzenlemeleri sona erdi. TDİOSB alanları, diğer kurum ve kuruluşların proje ile yatırım bölgeleri haricindeki alanlarda kurulacak. Seçilen alanların planları ise ilerleyen dönemlerde yerleşim yerlerini negatif olarak etki etmeyecek şekilde düzenlenecek.  Ayrıca alan seçimlerinde rüzgarların yönleri baza alınacak.

Söz konusu alanlar içme yahut kullanma suyu kaynaklarını barındıracak. Seçilen alanlarda elektrik ihtiyaçlarının karşılanması için ise trafo, kaynak ya da nakit hattı gibi yapıların yakınlarında olacak, arazi mülkiyetinin yüzde 75’lik kısmı ise hazine adına kayıtlı olacak. Fakat, jeotermal seracılık yapacak olan TDİOSB’lerde yüzde 75’inin hazine kaydı şartı aranmayacak.

TDİOSB projeleri, ilgisi kapsamında Su Ürünleri Mühendisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi yahut Ziraat Mühendisi tarafından hazırlanabilecek. Hayvancılık konulu projelerde ise Çevre Mühendisi ile Veteriner Hekim’den görüşleri talep edilecek. TDİOSB kurmayı talep eden kamu kişileri ya da tüzel kişilerin, proje başvuru dosyasını hazırlayıp valiliğe gitmeleri gerekecek. Söz konusu yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği ise resmen yürürlükten kaldırıldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.