Ana SayfaGündemAvrupa Komisyonu’ndan İSTKA’ya Girişimcilikte Ulusal Kazanan Ödülü!

Avrupa Komisyonu’ndan İSTKA’ya Girişimcilikte Ulusal Kazanan Ödülü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışması’nda “Ulusal Kazanan” ödülüne layık görüldü.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Avrupa Komisyonu tarafından organize edilen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışması’na katılım sağladı. Yarışmanın “Girişimcilik Ruhun un Geliştirilmesi Kategorisi”nde Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı ile aday gösterilen İSTKA, Ulusal Kazanan ödülüne layık görüldü. Estonya’nın başkenti Tallin’de düzenlenen ödül töreninde İSTKA’ya ödülü takdim edilirken, program kapsamında yer alan 23 farklı proje için 13 milyon Türk Lirası tutarındaki bütçe ile yürütüldü.

Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı’nda 23 adet paydaş, 45 adet proje ortağı ile start verilirken, hayata geçirilen 23 projede toplamda 352 adet kurum ile işbirliği yapıldı. Yapılan işbirlikleri sayesinde yaklaşık 11 bin 500 adet genç, hem teorik, hem de uygulamalı girişimcilik eğitimi, mesleki eğitim, kariyer yönlendirme gibi birçok farklı başlık altında sunulan eğitimlerden faydalandı. 32 farklı ülkeden 305 adet kurumun aday gösterildiği yarışmanın Avrupa ölçeğinde 56 adet kurum tarafından sunulan projeler yarıştı.

13 İlçede 19 Merkez Açıldı

İSTKA, eğitimcilerin eğitilmesi hedefiyle de 727 farklı eğitimciye eğitim sunarken, programın geneli sosyoekonomik açıdan farklılıklar gösteren 13 farklı ilçede, 19 adet girişimcilik, mesleki eğitim ve kariyer merkezi kurulmasını da sağladı.

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışması’na adaylar 5 farklı kategoride KOSGEB tarafından belirlenirken, İSTKA’ya ödül verilen Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi kategorisinde ağırlıklı olarak kadınlar ve gençler arasındaki girişimcilik kültürünün oluşturulması faaliyetleri destekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.