Ana SayfaGündem2018 Yılında Hangi Özel Günde Kaç Gün Tatil Yapılacak?

2018 Yılında Hangi Özel Günde Kaç Gün Tatil Yapılacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni yılın kapıyı çalması ile birlikte 2018 yılında çalışanların kaç gün tatil yapacağı da büyük bir merak konusu oldu.

2017 yılında çalışanlar tam 116 gün tatil yaptı. Bu tatil rakamı 2018 yılında kaç gün olacak? Bayram tatilleri hangi günlere denk gelecek? 2016 yılında resmi tatiller ve hafta sonlarının toplamı yine 116 gün olarak gözüküyor. İşte madde madde o tatiller!

  • Yılbaşı tatili: 31 Aralık 2017 tarihinin pazar gününe denk gelmesi sebebiyle 1 Ocak 2018 Pazartesi günü tatil olacak. Bu tatil, haftasonu ile birlikte 3 gün olarak kullanılacak.
  • 23 Nisan: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tarihinin Pazartesi gününe denk gelmesi sebebiyle tatilin 3 gün olarak kullanılması ön görülüyor.
  • 1 Mayıs: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Salı gününe denk gelmesi sebebiyle Pazartesi günü için izin alabilecek olan çalışanlar 4 gün tatil yaparken, izin almayacak olanlar 1 günlük tatil ile yetinecek gibi gözüküyor.
  • 19 Mayıs: 10 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumartesi gününe denk geldiği için çalışanlar için ekstra bir tatil olmayacak.
  • Ramazan Bayramı: Arefe gününün 14 Haziran 2018 perşembe gününe denk gelmesi ve bayramın ikinci ve üçüncü günlerinin haftasonu olması sebebiyle tatil 3,5 gün olarak uygulanacak.
  • 15 Temmuz: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de Pazar gününe tekabül ettiği için ekstra bir tatil uygulanmayacak.
  • Kurban Bayramı: Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleşen Kurban Bayramı 11 gün olarak kutlanırken, 2018 yılında arefe gününün 20 Ağustos 2018 Pazartesi gününe denk gelmesi sebebiyle bayramın yine 9 gün olarak tatil uygulamasına tabii tutulması bekleniyor.
  • 30 Ağustos: 30 Ağustos Zafer Bayramı 2018 yılında Cuma Perşembe gününe denk geliyor. Cuma gününü izinli olarak geçirebilecek çalışanlar için Ramazan Bayramı’nın hemen peşine bir 4 günlük izin daha gözüküyor.
  • 29 Ekim: 29 ekim Cumhuriyet Bayramı gelecek yıl Pazartesi gününe tekabül ederek, çalışanların 3 günlük bir tatil yapmasına ortam sağlıyor.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.