Ana SayfaEkonomiSanal Para Dünyası Rekora Doymuyor!

Sanal Para Dünyası Rekora Doymuyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sanal para birimleri arasında en yüksek işlem hacmine sahip iki para birimi olan Bitcoin ve Ethereum, pazar günü de yükselişlerini devam etti.

Kripto para dünyasında en yüksek işlem hacmine sahip iki para birimi olma özelliğini koruyan Bitcoin ve Ethereum, pazar günü de yeni rekorlar kırmayı başarı. Bitcoin ilk etapta 9 bin dolarlık sınırı devirerek rekor tazelerken, Ethereum da tarihinin en yüksek seviyesi olan 500 dolar sınırına yaklaşmaya başladı.

Gerçekleştirilen işlem hacmi sayısı sebebiyle kripto para dünyasının yüzde 75’lik kısmını ellerinde bulunduran iki para birimi, pazar günü olmasına rağmen yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. 2017 yılının başından bu yana geçen süreçte değerini 8,6 kat artırmayı başaran Bitcoin’e ek olarak Ethereum’da değerini 48,5 kat artırmayı başardı.

Yıl başında 1.000 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin, bugün tarihi rekorunu 9 bin 197 Dolar seviyesine, yani yaklaşık 36 bin Türk Lirası seviyesine yükselerek tekrar kırmış oldu. Yıla 10 Dolar seviyesinden başlangıç yapan Ethereum ise, değerini 487 dolara kadar, yani bin 927 Türk Lirası’na kadar çıkartarak tüm zamanlarının en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Devam eden süreçte dengelenme yaşayan iki kripto para birimi, Bitcoin 9 bin 109 dolar seviyesinde, Ethereum ise 465 dolar seviyesinde dengesini sağlamış oldu.

Ethereum İşlem Hacmi Bitcoin’in İki katı!

Son dönemlerde özellikle ticari işlemlerde oldukça aktif bir şekilde kullanılmaya başlayan Ethereum, günlük ortalama işlem hacmi 270 bin civarında olan Bitcoin’i neredeyse ikiye katladı. Sanal para birimleri arasında gerçekleştirilen günlük işlemlerin yüzde 50’lik kısmını tek başına üstlenen Ethereum, günlük ortalama 550 bin civarında işleme ev sahipliği yapıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.