Ana SayfaEkonomiTürk Eximbank’ın 2018 Hedefi Yüzde 15’lik Büyüme!

Türk Eximbank’ın 2018 Hedefi Yüzde 15’lik Büyüme!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 yılında Türk Eximbank tarafından düzenlenen destekler kapsamında ihracatçılara tam 46 milyar dolarlık destek sunulacak.

Türk Eximbank, bankacılık sektörü tarafından ihracatçı firmalara sunulan ihracat kredilerinin yüzde 46’lık kısmını tek başına sağlamayı başarıyor. Türkiye’de gerçekleşen her 100 dolarlık ihracatın 25,3 dolarlık kısmını finanse eden Türk Eximbank, bu yılın 10 aylık sürecinde tam 20,4 milyar dolarlık kredi, 12,1 milyar dolarlık da sigorta olmak üzere toplamda 32,5 milyar Dolarlık destek sağlamayı başardı. Bu rakamlar ile birlikte bir önceki yılın aynı dönemine oranla sunduğu destek miktarını yüzde 16 düzeyinde artırmayı başaran Türk Eximbank, başarısını 2018 yılında daha da büyüterek devam ettirmeyi hedefliyor.

Türk Eximbank’ın kredi programlarından fayda sağlayan ihracatçı sayısı da Ekim ayı itibariyle, yıllık bazda yüzde 16 oranında yükselme yaşayarak 7 bin 333’e, sigorta desteğinden fayda sağlayan ihracatçı sayısı da yüzde 14’lük yükselme yaşayarak 2 bin 891’e kadar ulaşırken, bankanın müşterilerinin yüzde 59’luk kesimi de KOBİ oldu.

Daha Fazla Şube, Daha Fazla Finansman!

Türk Eximbank, daha fazla ihracatçıya ulaşabilmek hedefi ile Türkiye genelinde şube sayısını artırmayı hedefliyor. Türkiye’nin en büyük 20 şehrinde şube açmayı hedefleyen banka, büyük organize sanayi bölgelerinde de irtibat büroları açılışı yapmak adına çalışmalarına tam gaz devam ediyor. 2017 yılı içerisinde Adana’da, Bursa’da ve Denizli’de şubelerini açan Türk Eximbank, 2018 yılı bitmeden Antalya, Kayseri, Konya, Gebze ve İstanbul’un Avrupa Yakası’nda da yeni şubeler açmış olmayı hedeflerken, ilk yurt dışı şubesini de Tahran’da açtı.

2017 yılı sonunda sunduğu finansman desteğini 40 milyar Dolar’ın üzerine taşımayı hedefleyen Türk Eximbank, bu rakamın 2018 yılında da yüzde 15’lik bir artış yaşayarak 46 milyar dolarlık bir nakdi ve ihracat kredisi ve sigortası desteği sunmayı hedefliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.