Ana SayfaGündemKur Dalgalanması 400.000 Kişiyi İşsiz bırakabilir!

Kur Dalgalanması 400.000 Kişiyi İşsiz bırakabilir!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, alışveriş merkezlerinde birçok mülk sahibinin kiraları güncel döviz kuru üzerinden almaya devam etmesi sebebiyle birçok mağazanın kapanış tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu, bu durumun da birçok kişinin işsiz kalmasına sebep olacağını ifade etti.

Her gün yeni bir rekora imza atan döviz kurları, en çok da döviz kuru üzerinden ticaret yapan mağazaları zor duruma soktu. Eski kontratlar sebebi ile günlük kur üzerinden kira ödemesi gerçekleştiren mağazalar, ödemelerini yapmakta zorlanıyor. İşletmeciler, ya mağazalarını kapatıyor, ya da kira uyarlaması yapılması için konuyu mahkemeye taşıyor.

400.000 AVM Çalışanı Tehlikede!

Türkiye genelinde toplamda 412 adet markanın AVM’lerde ve caddelerde toplamda 70 bine yakın mağazası bulunuyor. Bu mağaza rakamına paralel olarak da 400 bine yakın kişi bu mağazalarda istihdam ediliyor. Döviz kurlarında yaşanan bu yükseliş de, işletmecileri ve marka sahiplerini oldukça zor duruma sokuyor.

Markaların döviz harcamaları için sermayeden kıstığını, çalışandan kıstığını, imalatçıdan ve yatırımlarından kısarak gerçekleştirdiğini ifade eden BMD Başkanı Öncel, aynı zamanda kurda yaşanan oynaklık sebebi ile döviz endeksli imalatlarda uzun vadeli plan yapılamadığını ifade ederken, 2015 yılının başı ile bu zaman arasında neredeyse yüzde 70’lik bir döviz artışı yaşandığını ifade etti.

İşletmeciler Döviz Kurları Yüzünden Mağaza Kapatabilir!

Son 1 yıldır döviz endeksli olarak yapılan eski kira kontratlarının güne uyumlu olarak yenilenmesi gerektiğini dile getirdiklerini aktaran Öncel, AVM’lerin birçoğunun cirodan belirli bir oranda kira ödeme sistemine geçtiğini, bu durumun günün şartları ile en uyumlu kira şartnamesi olduğunu dile getirdi. Günlük koşullara uymayan eski kontratların markalar için oldukça zor bir süreç yaşattığın, uzlaşılamayan noktada ise mağazayı kapatmanın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.