Ana SayfaGündemİngiltere Merkez Bankası, Ülkedeki Bankalara Stres Testi Yaptı!

İngiltere Merkez Bankası, Ülkedeki Bankalara Stres Testi Yaptı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İngiltere Merkez Bankası, Brexit sürecinde ülkede hizmet veren bankaların gidişatı hakkında önemli bir test gerçekleştirdi. Stres testi olarak gerçekleştirilen sonuçlar, banka tarafından açıklandı.

İngiltere Merkez Bankası (BOE), Brexit sürecinde bankaların borçlandırma işlemlerinde sürdürülebilirlik durumlarını ortaya çıkartan bir stres testi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen bu testin sonuçlarına göz atıldığında ülkede hizmet vermekte olan büyük sermayeli bankalar, stres testi sonuçlarına göre sürdürülebilirliği sağlayabilecek durumda.

İki Banka Sağlık Testinde Tıkandı

Bugün erken saatlerde Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre; teste giren dokuz adet bankanın yedi tanesi sağlık kontrolünü sağlıklı bir şekilde tamamlamış gözüküyor. Sağlık testini olumlu sonuçlandıramayan bankalar ise Barclays Plc ve Royal Bank of Scotland Group Plc olurken, bu bankaların da sistematik referans noktasında tıkanmış olduğu ifade ediliyor.

Yapılan stres testinin sonuçlarına göre 2016 yıl sonundan bu zamana kadar geçen süreçte bankalar tarafından atılmış olan adımlar, bankaların gelecek dönemde sermaye güçlendirme adına yeni bir çalışma yapmasının gerekmediğini gösteriyor.

Stres Testi Senaryolarında Birçok Risk Var

Uygulanan testin, Avrupa Birliği’nden ayrılmaya bağlı olarak ortaya çıkan ekonomik şokları içermemesine ek olarak, İngiltere’de gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 4,7 oranında düşmesi, Sterlin’in dolar karşısında yüzde 27 oranında değer kaybetmesi, konut fiyatlarının neredeyse yüzde 65’ine kadar gerilemesi ve ülkenin 40 milyar Dolar tutarında ceza alması gibi senaryolara da yer verildi.

İngiltere Merkez Bankası tarafından test sonuçları ile alakalı olarak gerçekleştirilen açıklamada, senaryonun Brexit ile alakalı olmak üzere İngiltere’nin makroekonomik riskleri hakkında oldukça geniş bir yelpaze içerdiği, Brexit sürecinde İngiltere’nin sahip olduğu bankacılık sisteminin reel ekonomiye destek sunum sunamayacağının değerlendirildiği bilgileri paylaşıldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.