Ana SayfaGündemFibabanka Sendikasyon Kredisini Yükseltti!

Fibabanka Sendikasyon Kredisini Yükseltti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Fibabanka, müşteri portföyünü geliştirmek ve müşterilerinin dış ticaret faaliyetleri için finansman sağlayabilmek adına uluslararası düzeydeki bankalardan sendikasyon kredisi temininde bulundu.

27 Kasım 2017 tarihinde imzalanan anlaşma ile sendikasyon kredisinde yenileme gerçekleştiren Fibabanka, 367 gün vade tercihi ile 94,6 milyon Euro ve 30 milyon AVD Doları tutarında, 2 yıl 1 hafta vade tercihi ile 25 milyon ABD Doları tutarında olmak üzere, 3 farklı dilimden oluşan bir sendikasyon kredisi temin etti.

Fibabanka tarafından müşterilerin dış ticaret faaliyetlerinde finansman kullandırmak adına temin edilen sendikasyon kredisini; Euribor + yüzde 1,65, Libor + yüzde 1,75 ve  Libor + yüzde 2,40 oranında maliyetler ile birlikte temin etmiş oldu. Sendikasyon kredisinin Standart Chartered Bank’ın koordinasyonunda gerçekleştirildiği ifade edilirken, bu işlem için 8 farklı ülkeden 12 adet uluslararası banka katılım gösterdi.

Fibabanka’ya gösterilen güven ve destek için teşekkürlerini sendikasyon kredisine katılım sağlayan bankalara ileten Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, içinde bulunan zorlu dönem içerisinde sendikasyonun yüzde 136 oranında yenilendiğini, bir kısmını ilk defa iki yıl vade tercihine uzattıklarını dile getirirken, uluslararası bankalardan temin edilmiş olan ve Fibabanka’nın güvenilir bir banka olduğunun kanıtı olarak görülebilecek kredilerin kaynağını, dış ticaret alanında faaliyet göstermekte olan müşterilerin hizmetine sunulacağını dile getirdi.

Sendikasyon Kredisi Nedir?

Sendikasyon kredisi, genellikle bir yatırım bankasının liderliğinde birden fazla banka ya da finans kuruluşu tarafından, belirli bir amaç doğrultusunda bankalara ya da holdinglere sağlanan, büyük tutarlara tekabül eden uluslararası bir kredi türüdür. Fibabanka’nın bu kredisinde Liderliği Standart Chartered Bank üstlenmiş, kredi amacı olarak ise dış ticaret finansmanı gösterilmiştir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.