Ana SayfaGündemFed Başkan Adayı Powell Son Düzlüğe Girdi, Senato Konuşmasını Gerçekleştirdi

Fed Başkan Adayı Powell Son Düzlüğe Girdi, Senato Konuşmasını Gerçekleştirdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uzun zamandır küresel piyasaların gündemindeki yerini koruyan FED’in yeni başkan adayı Jerome Powell, Amerika’da artık batma riski taşıması ile ekonomiyi sıkıntıya sokabilecek büyüklükte bankaların olmadığını ifade etti.

Amerika Merkez Bankası Başkanlığı için Donald Trump tarafından aday gösterilen ve Senato’dan gelecek onayı beklemekte olan FED Başkan Adayı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi’nde konuşmasını gerçekleştirdi. 2007 ile 2009 yılları arasındaki süreçte yaşanan ekonomik kriz sonrasındaki süreçte hem gözetim, hem de denetim ile birlikte bankacılık sektöründe hayata geçirilen iyileştirmelere bağlı olarak Amerika ekonomisini batarak riske sokabilecek bir sorun olmadığını, batmak için çok büyük olan banka sorununun tamamen ortadan kalktığını ifade etti.

Powell Senato Konuşmasını Gerçekleştirdi

FED Başkanlığı görevine başlaması için gerçekleştirilecek olan Senato Bankacılık Komitesi Oturumu’nda konuşma yapan ABD Başkanı Trump’ın FED Başkanlığı için adayı Powell, genel olarak göz atıldığında ekonomi sisteminin önemli bir güce sahip olduğunu düşündüğünü aktardı. Konuşmasında Amerika’da hizmet vermekte olan bankalar için ‘batmak için çok büyük banka’ olmadığını düşündüğünü dile getiren Powell, FED bilançosunun küçültülmesi için gereken sürenin 3 ila 4 yıllık bir süre olduğunu, bilanço büyüklüğünün ise 2,5 ila 3 trilyon dolar seviyesinde olması yönünde beklentisi olduğunu dile getirdi.

Komiteden onay alması halinde Powell 2018 yılının Şubat ayında görevine başlayacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

48,216BeğenenlerBeğen
11,397TakipçilerTakip Et
64TakipçilerTakip Et
2,239TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Türkiye İş Bankası Kurumsal Müşteri İlişkileri Yöneticisi Alacak!

Türkiye İş Bankası, banka iş ilanları kapsamında yayımladığı yeni bir ilanla personel alımı yapacağını...

Fibabanka, Müşteri Hizmetleri Uzmanı Alımı Yapacak!

Fibabanka, Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri departmanlarında sürekli ve tam zamanlı istihdam etmek üzere banka personel alımı yapacak.

Akbank, Müşteri İletişim Merkezi Yetkilisi Alımı Yapıyor!

Türk bankacılık sektöründe akla gelen ilk isimlerden biri olan Akbank, yayınlamış olduğu bir ilan...

Bankaların Çağrı Merkezi Bölümleri

Bankaların çağrı merkezi bölümleri, kendi içinde de Çağrı merkezi teknik destek olan internet bankacılığı...

Kredi Borcumu Ödeyemiyorum Ne Yapabilirim?

Kredi Borcunda Yasal Süreç, Kredi Borcunu Ödeyemeyenlerin İzleyeceği Yollar, Kredi Borcu Zamanında Ödenmezse Ne Olur?, Kredi borcu

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Kaldı!

Piyasalarda merakla beklenen Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre politika faizinde değişiklik yapılmadı.