Ana SayfaGündemBank of China'nın Türkiye İçin Bankacılık Lisansı Onaylandı!

Bank of China’nın Türkiye İçin Bankacılık Lisansı Onaylandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küresel piyasalarda en geniş işlem hacmine sahip bankalar arasında olan Bank of China, BDDK’dan lisansı için onayı aldı. Bank of China artık Türkiye’de faaliyet gösterebilecek.

Küresel piyasalarda hizmet veren en büyük bankalar arasında yedinci sırada yer alan ve Çin ekonomisinin en büyük üçüncü bankası olma özelliğini taşıyan Bank of China, Türkiye’deki faaliyetleri için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından lisans onayını aldı. 2 Aralık 2017 tarihi itibarıyla Bank of China, Türkiye genelinde açacağı şube ya da iletişim ofisleri ile bankacılık hizmeti verebilecek.

BDDK’dan Onay Geldi!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, BDDK olarak Bank of China’nın Türkiye’de faaliyet gösterebilmesi adına bankacılık lisansı için başvuruda bulunduğunu, yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkiye’de hizmet vermesini engelleyecek herhangi bir durum olmadığı için geçtiğimiz yıllarda kuruluş izni verilen bankaya şimdi de lisans izni verildiğini kaydetti.

Hisselerin Yüzde 99,99’u Bank of China’nın!

2 Aralık 2017 tarihi itibariyle tüm çalışmalarına başlayabilecek olan Bank of China, Türkiye pazarına ilk adımını 2011 yılında atmıştı. Türkiye faaliyetlerini temsilcilik ofisi vasıtası ile devam ettiren banka, sermaye büyüklüğü alanında Türkiye sıralamasında yedinci sırada yer alıyor. 2014 yılında Global 500 sıralamasında 59. Sırada yer alan Bank of China, 300 milyon dolar karşılığında Türk Lirası sermayeli mevduat bankası kurulması adına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na başvuruda bulunmuştu. Bankanın kurulum aşamasında yüzde 99,99 oranındaki hisse sahibi Bank of China olurken, şirketin yüzde 0,001 oranındaki hisselerinin sahipleri; Investmen Limited’e bağlı olan Best Stream’ın, Maxon’un, Union Favour’un ve Well Ocean’ın olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.