Ana SayfaEkonomiYatırımcı 2017’nin 11 Ayında Ne Kadar Kazandı?

Yatırımcı 2017’nin 11 Ayında Ne Kadar Kazandı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılından geriye sadece 1 ay kaldı. Peki geride bırakılan 11 aylık süreçte hangi enstrümanı kullanan yatırımcı en çok getiriyi elde etti? İşte cevaplar.

2017 yılının ilk on bir aylık döneminde borsaya, euroya ve altına yatırım yapanlar yüzde 20’den fazla getiri sağladı. Yüzde 25 oranında getiri sağlayan Euro’ya, yüzde 9,55 oranında getiriye ulaşan mevduat faizi eşlik etti. Yakın döneme bakıldığında uzun zamandır yatırımcısını mutlu eden banka hisseleri de, gündemde olan dava süreçleri sebebiyle son 1 ayda yatırımcısına yüzde 14,87 oranında değer kaybı yaşattı. Kasım ayının başında 1 milyar dolar tutarında hisse satışı gerçekleştiren yabancı yatırımcı, alım iştahını mevcut risklere rağmen yükseltmiş, devam eden haftalarda 178 milyon dolar ve 270 milyon dolar gibi alımlar yaparak Borsa İstanbul’un ayakta kalmasına destek oldu.

Erdemir Yatırımcısı Yüzde 75 Değer Kazandı!

Borsa İstanbul’da sanayi hisseleri arasındaki en büyük payın sahibi olan Erdemir, yıl başından bu yana kadar geçen süreçte yatırımcısına tam yüzde 75 oranında değer kazancı sağlattı. BIST Sanayi Endeksi’ni yukarı yönlü taşıyan Erdemir, sanayi hisseleri arasında yüzde 18’lik payı ile endeksi ayakta tutan güç olarak nitelendiriliyor. BIST Sanayi Endeksi’nde yer alan hisselerin bu 11 aylık dilimde yatırımcısına yüzde 40 ortalaması ile getiri sağladığı bilinirken, banka endeksinin yatırımcısı son 1 ayda değer kaybı yaşasa da yıl başından bu yana yüzde 17 oranında bir kazanç sağlamış durumda.

Altın Yatırımcısının Kazancı Yüzde 23!

Geride kalan 15 yıllık süreçte sadece 1 defa değer düşüşü yaşayarak yatırımcısını üzen Cumhuriyet Altını, 2017 yılının geride kalan kısmında yatırımcısına tam yüzde 23 oranında getiri sağlamayı başardı. Önümüzdeki dönem için altın tahminlerinin yine yukarı yönlü olması da, yatırımcıların altın odağını devam ettirmesini hedefliyor.

Mevduat Yüzde 9,5 Altın Yüzde 11,7 Kazandırdı!

Döviz kurlarında  yaşanan hareketliliğe rağmen Dolar yatırımcısı yıl başından bu yana sadece yüzde 11,72 oranında bir değer kazancı yaşayabildi. Sadece diyoruz, çünkü tamamıyla güvenli bir yatırım çeşidi olan mevduat yatırımı, yıl başından bu yana olan süreçte yatırımcısına yüzde 9,55 oranında bir getiri sağlamayı başardı. Aradaki bu iki puan fark, alınan riske ne denli değiyor, tartışılır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.