Ana SayfaGündemExpobank'ın Yapı Kredi Moskova İşlemleri Tamamlandı!

Expobank’ın Yapı Kredi Moskova İşlemleri Tamamlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya’da kurulan ve ilk Türk sermayeli banka olma niteliği bulunan Yapı Kredi Moskova’nın Rus Bankası olan Expobank’ın satış işlemlerine Rusya Merkez Bankası tarafından onay verildi.

Söz konusu satış işlemleri ile ilgili açıklamalarına yer verilen Expobank’ın Yönetim Kurulu Üyesi Kirill Nifontov,mevcut durumda bulunan müşteri portföylerini korumak istediklerini, Türk müşterileri ile olan ilişkilerini de geliştirmek için çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti. Söz konusu hedeflerine ulaşmak, hedefleri gerçekleştirmek için uluslararası hizmet platformuna sahip olduklarını söyleyen Kirill Nifontov, aynı zamanda da yapılacak çalışmalar için yeterli kaynaklarının bulunduğunu ifade etti.

Yapı Kredi Bank Moscow’un Expobank’ın bünyesine geçmesi 26 Ekim 2017 günü imzalanan anlaşma ile tamamlanmıştı. Anlaşma sonucunda  Rusya Merkez Bankası tarafından çıkacak karar için beklenmekteydi.

3.3 Milyar Ruble ile 26 Ekim Tarihinde Satıldığı Duyurulmuştu

26 Ekim günü bankanın satılması kapsamında yapılan açıklama KAP’a bildirilmişti.  Bankanın satılması kapsamında yaklaşık olarak 6 aylık süreçte görüşmeler gerçekleştirildiği belirtildi, banka ile 3.3 milyar ruble değerindeki anlaşma yapıldığı bildirildi.

Rusya’daki aktifler baza alındığında 82. büyük banka konumunda yer alan ve buna ek olarak da toplamdaki 7 yabancı bankayı da bünyesine alan Expobanka’ın sahibi İgor Kim açıklamalarda bulundu.  Yapı Kredi Moskova’nın alınması için uzun dönemdir çaba sarf edildiğini söyleyen İgor Kim, bankanın satın alınması ile birlikte Türkiye’nin uluslararası bankacılık ağına dahil edilmesi kapsamında Türk müteşebbisler ile beraber aktif olarak çalışmalarda bulunmak istediğini ifade etmişti.

Diğer bir yandan ise Yapı Kredi’nin Moskova’da yer alan şubesi için Rusya Merkez Bankası’nın dahilinde yayımlanan bir dergideki yazı ile geçen sene en etkili yönetimi sağlanan 4. banka ünvanı ile övgüler yağmıştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.