Ana SayfaGündemÖSYM’den Ek Süre Müjdesi!

ÖSYM’den Ek Süre Müjdesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, sınav esnasında okuyucu talebinde bulunmamış ve görme bozukluk derecesi yüzde 25 oranında ve daha üzerinde olan adaylar için 2018 yılı itibariyle ek süre verilmesi yönünde karar alındığını açıkladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) her yıl milyonlarca genci sınava tabii tutuyor. Oldukça farklı alanlarda sınavlar gerçekleştiren, sınavlardan alınan puanlara göre de gerekli yerleştirmeleri yapan ÖSYM, yeni bir karara imza atarak tüm sınavlarda adayların ek süre talep etmesini ve bu ek sürelerin sınav sonuna eklenerek adaylara tanınmasını onayladı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada; sınav esnasında yanında okuyucu bir kişi talebinde bulunmayan ve görme bozukluğu derecesi yüzde 25 ve üzerinde olan adayların 2018 yılı itibariyle gerçekleştirilecek olan sınavlarda ek süre verilmesi yönünde karar alındığını belirtti. ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından bu kararın alındığını ifade eden Prof. Dr. Özer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın temsilcileri, akademisyenler, görme engelli vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden “Az Gören Adaylar İçin Ek Süre Uygulaması Değerlendirme Komisyonu” oluşturulduğunu, bu komisyon sayesinde de yeni kararın hizmete sunulduğunu ifade etti.

Kurulan komisyon tarafından gerçekleştirilen çalışmaların tamamlandığını, bir rapor hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Özer, soru kitapçığını kendi başına okuyabilecek durumda olan, bu sebeple de sınav esnasında bir okuyucu talep etmeyen, aynı zamanda engelli sağlık kurulu tarafından hazırlanan raporda; görme sistemi, göz hastalıkları gibi sebepler neticesinde görme oranı yüzde 25 ve üzerinde olan, bu raporunu da ÖSYM’ye bildiren adaylar için 2018 yılı itibariyle ek süre uygulaması gerçekleştirilecek.

Alınan bu karar doğrultusunda soru sayısının 60 sorudan az olduğu sınavlarda adaylara 20 dakika, soru sayısının 60 sorudan çok olduğu sınavlarda ise adaylara 30 dakika ek süre hakkı tanınacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.