Ana SayfaGündemJP Morgan Yatırım Yönünü Değiştirdi!

JP Morgan Yatırım Yönünü Değiştirdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz aylarda Bitcoin’in bir dolandırıcılık sistemi olduğunu, hatta bu sistem üzerinden yatırım yapan çalışanların işlerine son verileceğini belirten JP Morgan CEO’su Dimon, şimdi de Bitcoin yatırımlarını tavsiye etmeye başladı!

Geçtiğimiz aylarda JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, oldukça ses getiren bir açıklama yapmıştı. Bitcoin sistemini sahtekârlık olarak sınıflandıran Dimon, devam eden süreçte bir ay bile geçmeden kripto para sistemi için yatırım tavsiyesi vermeye başladı. Dimon tarafından yapılan “Bitcoin sahtekârlık sistemidir” açıklaması sonrasında birçok geleneksel finans piyasası analisti ve yatırımcısı, yapılan bu mesnetsiz açıklamalar hakkında eleştirilerini iletmiş, Dimon’un bu konuda son derece haksız olduğunu ifade etmişlerdi.

Para Aklamayla Suçlarken, Para Aklamayla Suçlandı!

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra JP Morgan’ın adı, Eylül ayında gerçekleşen bir yolsuzluk iddialarına karışmış, bu sebeple de tam 4 milyar Dolar tutarında bir cezaya çarptırılmıştı. İnceleme gerçekleştiren İsviçre Finansal Otoritesi FINMA, para aklama suçu ile JP Morgan’ı suçlu bulmuştu. Oldukça ironik bir sıra ile gerçekleşen bu gelişmelerin akabinde, şirketin CEO’su Dimon, Bitcoin hakkındaki sözlerini bozdu.

JP Morgan cephesinden bu hafta başında yaptığı açıklamalarda JP Morgan Analisti Nikolaos Panigritzoglou, CME ve CBOE tarafından yapılan vadeli işlemleri Bitcoin üzerinden gerçekleştirme açıklaması sonrasında, kripto para sektörünün gelişmekte olan piyasa varlığı haline gelme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Analist Panigritzoglou tarafından yapılan açıklamada, düzenli borsaların Bitcoin vadeli sözleşmeler kabul etmesinin kripto para birimleri piyasalarına yatırım yapan perakende ve kurumsal yatırımcılar için, bu yatırım türüne olan ilgiyi önemli ölçüde artırdığını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.