Ana SayfaEkonomiYeni Yapısal Reform Geliyor, Şirketlere Döviz Yükümlülüğünde Sınırlama Yapılacak!

Yeni Yapısal Reform Geliyor, Şirketlere Döviz Yükümlülüğünde Sınırlama Yapılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı Türkiye Finans Forumu’nda yaptığı konuşmada, yakın vakitte önemli yapısal reformların hayata geçirileceğini ifade etti.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Finans Forumu’na katıldı. Forumda gerçekleştirdiği konuşmada oldukça yakın bir dönem içerisinde Türkiye’de makro ihtiyati politikaların çerçevesi için önemli yapısal reform yapılacağını ifade eden Şimşek, döviz yükümlülüğü konusunda birçok şirkete sınırlandırma ve yasak getirileceğini ifade etti.

Yapısal Reform Çok Yakında Uygulanacak

Başbakan Yardımcısı Şimşek, oldukça yakın bir dönemde Türkiye’nin geçmiş dönemde yaşadığı problemlerden çıkartılan sonuçları iyileştirmek adına önemli  bir yapısal reform yapılacağını ifade etti.

Döviz Yükümlülüğünün Yüzde 86’sı 2.000 Şirketin Elinde

Türkiye’de hizmet veren 25 bin şirketin döviz yükümlülüğü olduğunu ifade eden Şimşek, bu şirketlerden 23 bininin döviz yükümlülüğünün 15 milyon dolar seviyesinin altında olduğunu, bunların nispeten küçük ve orta ölçekli şirketlerden oluştuğunu ifade etti. 23 bin şirketin, toplam döviz yükümlülüğünün yüzde 16’sını kapsadığını, geriye kalan 2 bin adet büyük şirketin ise yüzde 84’lük dilime sahip olacağını ifade eden Şimşek, hayata geçirilecek yapısal reformun ilk aşamasında, büyük pastaya sahip olan iki bin firma ile alakalı verilerin toplamanın yasal alt yapısının oluşturulduğunu, bu kapsamda yeni bir çerçeve oluşturulacağını, pastanın küçük kısmına sahip olan küçük ve orta ölçekli şirketler için doğrudan bir sınırlama uygulaması getirileceğini ifade etti.

Hane halkı için alınan tedbirleri anımsatan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu tedbire benzer bir tedbir alınacağını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.