Ana SayfaGündemTaşeronlar Kadroya Geçiyor! Kimler Kadroya Geçecek, Kimler Geçemeyecek?

Taşeronlar Kadroya Geçiyor! Kimler Kadroya Geçecek, Kimler Geçemeyecek?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Taşeron işçiler, bekledikleri müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan altı. Tüm taşeron işçilerin tamamı, işçi statüsüne geçirilecek. Konu hakkında detaylar ve sürecin nasıl işleyeceğini ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadro alması konusunun artık çözüme kavuşturulduğunu, bu sürecin de nasıl işleyeceğini açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında yürütülmekte olan kamuda taşeron firmalar vasıtası ile çalıştırılan şirketlerin kadro alması ile alakalı çalışma tamamlandı. Çalışmanın tamamlandığı ilk etapta Başbakan Binali Yıldırım tarafından duyurulurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çalışmanın detaylarını duyurdu.

Taşeron İşçilerin Kadroya Alınma Süreci Nasıl İşleyecek?

Taşeron işçiler, çalıştıkları kurumda istihdam edilecekler. Kamuda 450 bin kişi belediye ve il özel idarelerden oluşan bir kapsamda istihdam edilecek iken, 400 bin kişinin kadro ile müjdeleneceği belirtildi.

Yerel yönetimlerde çalışan kişiler, belediyelere ait iktisadi teşekküller içerisinde istihdam edilecek. Uzun bir süredir hak kaybı yaşamakta olan memur ve işçi statüsü karmaşık hale gelen 4C statüsü için de, çalışanlar 4B’ye geçirilerek çözüme sunulacak.

4B Statüsünde çalışan kişiler, sözleşmeli personeller olarak adlandırılır iken, işçi sınıfında olmayan bu personeller, neredeyse memurlar ile aynı haklara sahip olarak çalışma hayatını sürdürüyorlar.

Kimler Kadroya Alınacak?

Süreç hakkında detayları bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kasım ayı itibariyle iş başında olan, asıl iş ve yardımcı işte taşeron firma vasıtası ile çalıştırılan kişilerin her biri işçi kadrosuna alınacak. Emeklilik hak etmiş kişiler bu haktan mahrum bırakılırken, bu süreçte doğum izninde olan ya da yıllık izni kullanmış olan kişilerin de bu haklardan faydalanarak kadro almasına olanak sağlanacağını ifade etti.

Bakan Sarıeroğlu, emeklilik yaşını doldurmuş olmasına rağmen, prim borcu bulunanların da haklarından mahrum bırakılmayarak kadroya alınacağını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.