Ana SayfaGündemTarımsal Sulama Yatırımına Yüzde 50 Destek! Başvurular 1 Ocak'ta Başlıyor!

Tarımsal Sulama Yatırımına Yüzde 50 Destek! Başvurular 1 Ocak’ta Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği”, bugün Resmi Gazete’de resmen yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yayınlanan tebliğ ile birlikte tarım faaliyetler kapsamında geliştirilmiş olan modern basınçlı sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanılmasının daha yaygın hale gelmesi, daha kaliteli hizmet sunulması, pazar isteklerine en uygun şekilde üretim yapılması hedeflenmekte.

Tüm İllerde Uygulanacak!

Söz konusu tebliğ kapsamında yer alan sistemler ise; yağmurlama, mikro yağmurlama, tarla için damla sulama, lineer ve center pivot sulama, yüzey altı damla sulama, güneş enerjili sulama ile tamburlu sulama sistemleridir. Yayınlanarak yürürlüğe resmen giren tebliğ, açıklanan 7 yatırım konusuna ilişkin olarak ülkedeki tüm illerde uygulanmaya başlanacak.

Destekten Yararlanmak için Ne Yapılmalı?

Başvuru yapacak bireylerin açıklanan destekten yararlanabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlarının bulunması gerekmektedir.

Yüzde 50 Destek!

Başvuruların değerlendirilmesi ve sonrasında onaylanması halinde, sözleşmede yer alan hibeye esas mal alım miktarının KDV hariç tutularak yüzde 50 oranında destek verilecek.

Hibeye esas mal alım tutarında miktar bazında sınırlama mevcut. Bu da 1 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. Hibeye esas mal alım tutarı 1 milyon Türk Lirasından fazla olamayacak. Ancak mal alım bedelinde söz konusu miktarın üzerine çıkılması halinde, fazla olan kısmı için yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacağı açıklandı.

Başvurular 1 Ocak’ta Başlıyor!

Tebliğe ilişkin olarak başvurular 1 Ocak 2018 tarihinden başlayacak. Bireylerin 60 gün içerisinde, mesai bitim saatine kadar, dosya halinde tek nüsha olarak İl Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekecek. Teslimler sadece elden kabul edilecek. Program kapsamında başvuru yapılan her il için ayrı ayrı tahsis edilen ödenek tutarı kadar başvuruya hibe desteği verilecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.