Ana SayfaGündemSektör Kendine Özel Banka İstiyor!

Sektör Kendine Özel Banka İstiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Finans Forumu kapsamında Gayrimenkul Finansmanında Alternatif Enstrümanlar oturumu yapıldı. Yapılan oturumda gayrimenkul sektörünün temsilcileri bir araya geldi ve sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Ülkemizde sadece emlak işleri ile ilgilenen bir bankaya ihtiyaç duyulduğunu, faiz oranlarının ise çok yüksek olduğuna değinildi.

Sektörün önemli tehditlerinden birinin konut kredisi faiz oranları olduğunu söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, para maliyetleri ile kredi maliyetlerindeki yükselmelerin faiz oranlarını etkilediğini, kamu bankalarında yüzde 1,1, yüzde 1,2 olan faizlerin özel bankalarda daha yüksek olduğunu, ekim ayındaki konut satışlarında kredi faizlerinin etkisinin çok rahat bir şekilde görüleceğini, benzer şekilde kasım ile aralık aylarında da aynı etkilerin görüleceğini, gelecek yıl faizlerin yine bu seviyelerde kalacağını ve kısa dönemde de faizlerin düşmeyeceğini beklediğini söyledi.

Elmas: Gayrimenkul Sektörü Faiz Oranları ile Başa Çıkabilir

Faiz oranlarına rağmen gayrimenkul sektörünün bunun üstesinden gelebilecek potansiyele sahip olduğunu söyleyen Elmas, yüzde 6 ile yüzde 6,5 oranındaki büyüme ile sektörün bu yılı sonlandıracağını, gayrimenkul sektörünün ülkemizdeki en önemli sektörlerden biri olduğunu, 2016’daki darbe girişimine rağmen tek küçülme göstermeyen sektöründe de gayrimenkul sektörü olduğunu söyledi.

Tanrıkulu: Kredi Rasyosu Yüzde 120’lere Geldi

Türkiye’nin önündeki en büyük avantajın ise alternatif finansman modeli olduğunu söyleyenMcKinsey Türkiye Genel Müdürü ve kıdemli ortağı Özgür Tanrıkulu, altyapı bazında Türkiye’nin aktif rol oynadığını, büyük projelerin bulunduğunu, söz konusu projelerin öncesinde bankacılıkta finanse edildiğini, şu anda bankacılık sektöründe toplamda 150 milyar dolar ile 200 milyar dolar arasında finansman olduğunu, geçen seneki büyüme ile bankacılık sektörünün bunu istek ile taşıdığını ancak kredi rasyosunun yüzde 120 seviyelerine kadar geldiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.