Ana SayfaGündemSGK'dan Yeni Düzenleme! Bunu Yapmayanlar İdari Para Cezası ile Hapis Cezası Alabilir!

SGK’dan Yeni Düzenleme! Bunu Yapmayanlar İdari Para Cezası ile Hapis Cezası Alabilir!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gerçekte alınan maaşın gizlenip, söz konusu maaşın yerine asgari ücret gösterilmesinin önüne geçebilmek adına yeni bir düzenleme yapıldı.

Yapılan yeni düzenleme kapsamında, her mesleğin farklı farklı kodları olacak ve bireyler yaptıkları işler ile ilgili SGK’ya bildirilecekler.

Hatalı Girişlere Ceza!

Yapılan düzenleme kapsamında meslek kodlarının hatalı olarak giriş yapan işverenlere ise ceza verilecek. Söz konusu uygulama 1 Ocak 2018’den itibaren uygulanmaya başlayacak.

Dikkat! Belgede Sahtecilikten Hapis Cezası!

Muhtasar ile prim hizmet beyannamesinde yer alan sigortalı bireylerin iş yerlerinde fiilen yapmış oldukları işe uygun meslek adı ile birlikte meslek kodunu, gerçek dışı olarak bildiren her bir iş yeri için, bir sigortalı çalışan başına asgari ücretin onda biri değerinde idari para cezası yaptırımı söz konusu olacak. Gerçekte alınan maaşın gizlenmesi durumunda ise ayrıca idari para cezası uygulanacak. Ayrıca bu durumda idari ceza parasına ek olarak belgede sahtecilik durumunda da hapis cezası uygulanacak.

Meslek Kodları Nasıl Bildirilecek?

Yaptırımlara maruz kalmamak için işveren sahiplerinin bir takım işlemleri yapmaları gerekiyor. İlk olarak bireylerin meslek kodlarını manuel olarak sisteme eklemeleri gerekiyor. Aylık prim ile Hizmet Belgesi Sigortalı Bilgileri Giriş ekranında bulunan veri giriş alanlarının en sağ kısmında yer alan Meslek Kodu alanının kullanması gerekiyor. Açılan ekrana 6 haneli rakamın girilmesi gerekiyor. Meslek kodları ise giriş kutusunun yanında yer alan yeşil büyüteç resminden öğrenmek mümkün.

Gerçek maaşın girilmeyip asgari ücret üzerinden maaş gösterilmesi sonucunda da çalışan bireylerin ilerleyen dönemlerdeki emekli maaşlarında azalma oluyor. İşten ayrılma durumunda düşük tutarda tazminat alınıyor. Ayrıca bunların yanı sıra asgari ücretten maaş gösterilmesi halinde bireylerin işsizlik maaşları, iş görmezlik ödenekleri, rapor parası gibi hesaplamalarda düşük seviyelerden hesaplanıp, devlet prim ile vergi kaybı yaşıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.