Ana SayfaGündemÜretici, Tedarikçi ve Finansör Tek Platformda Buluşuyor!

Üretici, Tedarikçi ve Finansör Tek Platformda Buluşuyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Logo Elektronik ile Foriba tarafından kurulan ortaklığın bir ürünü olarak hayata geçirilen FİGO, tedarikçi finansmanı kavramına yepyeni bir boyut kazandırıyor.

Figopara dijital platformu üzerinde alıcıların, satıcıları, bankaları ve faktöring şirketlerini buluşturan yazılım, Logo Elektronik ve Foriba ortaklığı ile hayata geçiriliyor. Alıcı firmalar için ödeme vadelerini yönetme imkânı sunan yazılım, aynı zamanda tedarikçilerin, alıcıların sahip oldukları kredi değerini kullanarak, alacaklarını erkenden tahsil etmeleri için de bir ortam yaratıyor.

Türkiye’de Bir İlk Gerçekleşiyor

Hem daha avantajlı, hem de daha hızlı finansmana erişim olanağı sağlayan FİGO sayesinde tedarikçi finansmanı adeta yeni bir boyuta taşınıyor. Firmaların sahip oldukları muhasebe sistemleri ile yüzde yüz uyum sağlayabilecek şekilde özelleştirilebilen bu platform, bu sayede hem hata yapma riskini azaltıyor, hem de firmaların iş süreçleri ile uyumlu bir çözüm imkânı sunuyor.

Hayata geçirilen Figopara platformu ile alakalı bilgi paylaşımında bulunan FİGO Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, tedarikçi finansmanın üç taraflı bir ürün olduğunu, bu taraflardan bir tanesinin bankaların ve faktöring şirketlerinden oluştuğunu, ikinci kısımda kredi değeri yüksek olan büyük ölçekli olan kurumsal ve uluslararası düzeydeki alıcıların olduğunu, üçüncü tarafta ise ekonominin bel kemiği olan KOBİ’lerin yer aldığını ifade ederek, FİGO sayesinde tüm tarafların, vade ile çalışma yaptığı günümüzde, tedarikçilerin likiditelerini yönetmeleri ve talep ettikleri finans kuruluşları ile çalışmalarına imkân sağlandığını, tedarikçilerin, alıcıların kredi değerini baz alarak, daha avantajlı oranlar eşliğinde fonlama süreçlerini yönetebildiklerini ifade etti.

Fidan, açıklamasında üç tarafı da dijital ortam vasıtası ile buluşturan Figopara sayesinde her tarafın iş yükünün hafifleyeceğini, kurumların sahip oldukları sistemler ile Figopara’nın yüzde yüz uyumlu ve entegre çalışmasını sağlayarak, iş akışının daha hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanmasına da olanak sağlandığını ifade etti.

Figopara, Türkiye’de alıcıyı, tedarikçiyi, banka ve faktöring şirketlerini bir araya getiren ilk platform özelliğini taşıyor. Platformun ana amacı, KOBİ’lerin finansman sorunlarına hızlı, pratik ve güvenli bir çözüm üretmek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

48,216BeğenenlerBeğen
11,397TakipçilerTakip Et
63TakipçilerTakip Et
2,250TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Halkbank Personel Alımları Yapıyor!

Türkiye’nin en önemli finans kuruluşlarından olan Halkbank, yayımlamış olduğu banka iş ilanları ile personel...

Merkez Bankası Yüksek Kur Talebinde Bulundu!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), sektörde faaliyet gösteren bankalardan yüksek kur talebinde bulundu. Elde...

Vakıfbank Personel Alımları Yapıyor!

Türkiye’nin devlet destekli ve en eski bankalarından olan Vakıfbank, yayımlamış olduğu yeni ilanlarla banka...

Garanti BBVA Staj Başvuruları Başladı

Garanti BBVA’nın yaptığı banka iş ilanları duyurusunda üniversite öğrencilerine staj imkanı sağlayan programdan bahsedildi.Garanti...

Taşıt Kredisi Şartları Nelerdir?

Taşıt Kredisi Nedir?Taşıt kredisi, bireysel müşterilere taşıt alımı için sağlanan bir tür tüketici kredisi...

QNB Finansbank Lise Mezunu Alım Yapıyor

İlk Türk bankası olması ve yurtdışındaki piyasalar tarafından da kendisine duyulan güvenden dolayı her...