Ana SayfaGündemTürk Eximbank'tan Japonya Çıkartması!

Türk Eximbank’tan Japonya Çıkartması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Türk Eximbank sahip olduğu finansman kaynaklarını çoğaltmayı hedefleyerek, daha geniş kitlelere ulaşmayı merkezine alan çalışmasında Japonya’dan fon arayışında.

Türk Eximbank’ın tahvil ihracı yöntemi eşliğinde başta Japon Kalkınma Bankası olmak üzere ülkede hizmet veren bölgesel bankalar ve sigorta kuruluşlarına 1 milyar dolar tutarında bir tahvil ihracı beklentisinde. Bir önceki yıl toplamda 33 milyar Dolarlık nakdi kredi ve ihracat için sigorta desteği sunan Türk Eximbank, bu rakamları 2017 yılı içerisinde yüzde 20 oranında artırarak 40 milyar Dolar seviyesine ulaşmayı hedefliyordu. 2017 hedefi olan 40 milyar Dolar seviyesini neredeyse garantilemiş olan Türk Eximbank, finansman kaynaklarını çoğaltabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Sidney’de organize edilen Asya Eximbankları Forumu’na katılım sağlayan Türk Eximbank, aralarında; Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası, Vietnam Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avustralya İhracat, Finans ve Sigorta Kurumu, Hindistan Eximbank, Endonezya Eximbank ve Taylan Eximbank yetkilileri ile ikili temaslar kurmuş, Türk Eximbank ile ikili olarak sağlanabilecek işbirliği olanakları hakkında da görüş alışverişi gerçekleştirilmişti. Düzenlenen forumda Türk Eximbank ile Tayland Eximbank arasında işbirliği anlaşması da imzalanırken, Türk Eximbank heyeti bu hafta Japonya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Japonya Temasları Sürüyor

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve beraberindeki heyet, Japonya’da sadece büyük bankalar ile değil, ülkede hizmet veren yerel finans kuruluşları ile de önemli görüşmelere imza attı. Samuray piyasasında mevcut olan negatif faiz politikasından fayda sağlamayı hedefleyen Türk Eximbank heyeti, hem orta, hem de uzun vade için fon toplamaya kararlı.

Türk Eximbank’a Japon Mizuho Bank Yönetim Kurulu tarafından davet getirilerek yapılan bu ziyaretlerde Türk Eximbank heyeti hafta boyunca Tokyo’da birçok bankaya ve finans kurumuna ziyaret gerçekleştirerek Türk Eximbank’ın tanıtımını gerçekleştirdi. Aynı zamanda yine Mizuho Bank’ın rehberliği ile gerçekleştirilen bir resepsiyonda Türk Eximbank Japon bankalarının ve kurumsal yatırımcılarını ağırlayarak, Türk Eximbank’ın tanıtımları gerçekleştirildiği, yatırımcıların Türkiye’ye davet edildiği, Japonya’dan doğrudan kaynak kullanımı hakkında yöntemlerin konuşulduğu ifade edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.