Ana SayfaGündemBNP Paribas Türk Bankaları İçin Yıl Sonu Beklentisini Açıkladı

BNP Paribas Türk Bankaları İçin Yıl Sonu Beklentisini Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BNP Paribas tarafından yıl sonunun yaklaşması sebebi ile bankacılık sektörüne ilişkin beklenti ve tahminlerin yer aldığı bir rapor yayınlandı.

BNP Paribas, 2017 yıl sonu için Türk bankaları için beklentilerini ve tahminlerine yer verdiği raporu yayınladı. Bankacılık kârında 2017 yılı içerisinde yüzde 28 oranında artış bekleyen BNP Paribas, 2018 yılı için beklediği kâr artışını ise yüzde 7 seviyesinde olarak kayıtlara geçirdi. 2018 yılı içerisinde yüzde 14,5 oranında sermaye getirisi bekleyen BNP Paribas, bu yılın sonunda bankaların elde edecekleri sermaye getirisini yüzde 15,7 olarak kayıtlara geçirdi.

3 Banka İçin Cazip Yatırım Tavsiyesi

2018 yılı tahminleri arasında fiyat/kazanç oranı için yüzde 4,8 tahmininde bulunan BNP Paribas, fiyat/defter değeri oranı için de yüzde 0,7 olarak işlem gören Türk bankaları için, gelişmekte olan ülkelerde yer alan bankalara oranla yüzde 41 ve yüzde 35 iskontolu olduğunu ifade ederken, Akbank’ın, Garanti Bankası’nın ve Vakıfbank’ın 2018 yılı içerisindeki düşük kârlılık büyüme beklentisini ve sermaye maliyetlerini 100 baz puanlık küçük bir artırma yapmasına rağmen, cazip yatırım hisseleri olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Kredi büyümesi için kurdan arındırılmış verilerin bu yıl yüzde 14 seviyesinde gerçekleşeceğini, gelecek yıl ise bu rakamın yüzde 11’e gerilemesini bekleyen BNP Paribas, Kredi Garanti Fonu’nun şimdiye kadar bankalara sunduğu kredi büyümesi, aktif kalitesi ve kârlılık desteğini gelecek yılın ikinci yarısı sonrasında sorunlu krediler için artış gösterebileceğini, 2018 yılı için yüzde 3,3 olarak tahmin edilen sorunlu kredi oranının, 2019 yılında yüzde 3,9’a kadar çıkabileceğini tahmin ettikleri ifade edildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.