Ana SayfaGündemİş Bankası’nın Veri Merkezi’ne Birincilik Ödülü

İş Bankası’nın Veri Merkezi’ne Birincilik Ödülü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İş Bankası’nın bir süre önce 32 bin metrekarelik alanda hayata geçirdiği Atlas Veri Merkezi, birincilik ödülü aldı.

Türkiye İş Bankası tarihinin en büyük dijital altyapı dönüşüm projesi olan Atlas Veri Merkezi, Data Center Dynamics (DYD) tarafından dünya genelinde düzenlenen veri merkezi yarışmasında, altyapı ölçeklendirme kategorisinde Infrastructure Scale-Out alanı için birincilik ödülüne layık görüldü.

Tuzla’da yer alan ve 32 bin metrekarelik bir alana kurulan, Türkiye İş Bankası’nın gelecek yıllar için de teknoloji açısından başarılını katlamasına yardımcı olacak olan Atlas Veri Merkezi, aldığı bu ödül ile birlikte gerektiğinde ve ihtiyaç halinde büyüme potansiyeline sahip olduğunu uluslararası arenada da tescillemiş oldu.

Kesintisiz, hızlı veri akışı ve güvenli hizmet sağlamayı hedefleyen Atlas Veri Merkezi, enerji ve soğutma sistemleri için birere yedeğe sahip. Olası deprem etkileri için de minimize edebilme potansiyeline sahip olan merkez, en gelişmiş sismik izolatörleri kullanıyor. Bu sayede büyük depremler esnasında bile hiçbir aksama yaşamadan, hizmete devam edebilecek şekilde tasarlanmış durumda.

Kullanılabilirlik Değeri Yüzde 99,995!

Atlas Veri Merkezi sayesinde İş Bankası’nın sistemlerinin kullanılabilirlik değeri yüzde 99,995’e kadar çıkartılırken, her biri 500 metrekarelik üç adet sistem salonu ile Atlas Veri Merkezi’nde hizmete devam ediyor. Toplamda 8 adet sistem salonu bulunan 4 bin metrekarelik beyaz alana kadar büyüme kapasitesine sahip olan tesis, hem doğa, hem de insan dostu çözümler ile de dikkat çekmeyi başarıyor.

Alınan ödül hakkında değerlendirmede bulunan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Atlas Veri Merkezi’nin bankacılık tarihindeki en önemli ve en büyük dönüşümlerden bir tanesi olduğunu, şirketlerin ancak kendilerini yenileyerek ve dönemin gerektirdiklerine ayak uydurarak gelişebileceklerini, İş Bankası’nın da iş modelini yenileyerek imkâna e fırsata dönüşecek büyün uygulamaları devreye sokma aşamasında başarılı olduğunu ifade etti.

Uluslararası veri merkezi derecelendirme kuruluşu olan Uptime Institute’nin kesintisiz çalışma kriterine göre yapılan derecelendiremede en üst seviye olan Tier-IV sertifikasına sahip Türkiye2deki tek veri merkezi olan Atlas Veri Merkezi, dünya çapında da birincilik ödülüne layık görüldü.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.