Ana SayfaGündemHaller Toplama Merkezi Olarak Değiştirilecek, Ticaret Daha Rahat Koşullarda Yapılacak!

Haller Toplama Merkezi Olarak Değiştirilecek, Ticaret Daha Rahat Koşullarda Yapılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Halciler Federasyonu 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, ülkemizdeki önemli ticaretlerden birinin de sebze ile meyve ticareti olduğunu söyledi.

Tüfenkci: Sebze ve Meyve Ticareti Türkiye Ekonomisinin Temellerinden Biri!

Türkiye ekonomisinin temellerinden birinin de sebze ile meyve ticareti olduğunu açıklayan Tüfenkci, söz konusu ticaretin hacminin 100 milyar Türk Lirası değerinde olduğunu, sebze ve meyve ticaretinde önemli olan bir konunun da haller olduğunu, yapılan planlar arasında halleri öldürmenin aksine daha çok büyümesi için destek vereceklerini söyledi.

Diğer Ürünlerin Ticareti de Rahat Koşullarda Yapılacak!

Hal Yasasını Gıda Komitesi’ne sunduklarını ve onay aldıklarını açıklayan Bakan Tüfenkci, önümüzde hafta sunum da yapıldıktan sonra söz konusu konunun sektöre de açılacağını, şuanda ülkemizde 175 adet hal statüsünde yer olduğunu, bunların incelenmesi yapıldığı zaman gerçek anlamda hal niteliği taşımadığını, ilk aşamada bu rakamın düşürüleceğini, bunun takibinde de bir kısmının toplama merkezleri haline getirileceğini söyledi. Toplama merkezlerinde sadece sebze ve meyve satılmayacağını, süt, et ya da toptan olarak ne varsa hepsinin satışlarının yapılacağını söyleyen Bakan Tüfenkci, sebze ve meyve haricindeki diğer ürünlerin de ticaretinin rahat koşullarda yapılması için alanlar oluşturulacağını söyledi.

Yalnızca belediye işletmesinin olmadığı, hem kamu hem herkesin olduğu bir yönetim şeklinin olduğu, giderlerin de söz konusu yönetim tarafından karşılanacak şekilde şirketlerin kurulmasının planladığını söyleyen Bakan Tüfenkci, bunların tartışmalarının halen daha devam ettiğini, en uygun hangisi olursa o sisteme geçiş yapılacağını, takibinde de Hal Yasası’nın değişikliklerinin yapılacağın söyledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.