Ana SayfaEkonomiŞimşek: Türkiye Sanayileşerek Büyüyor!

Şimşek: Türkiye Sanayileşerek Büyüyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Ekonomisi, bu yılın 3. çeyrek döneminde yüzde 11.1 oranında büyüme gösterdi.

Büyüme rakamları ile Bakanlar açıklamalarda bulundu.  TRT Haberde programa katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu yılın ocak ile eylül dönemler arasında yüzde 7,4 gibi çok kuvvetli bir büyüme görüldüğünü, 4. çeyrek döneminde de bunun devam ettiğini, yılın tamamı baza alındığı zaman yüzde 5,5 hedefinin üzerinde bir büyümenin söz konusu olabileceğini, açıklanan rakamların yüzde 6,5’lik bir büyümeye işaret ettiğini söyledi.

Şimşek: Türkiye Sanayileşerek Büyüyor!

Söz konusu büyümenin hem çok yüksek hem de kapsayıcı ve istihdam yaratan bir oran olduğunu söyleyen Şimşek, tarımın büyümeye etkisinin sınırlı olduğunu, büyümeye aslın etki eden faktörün sanayi olduğunu, ülkemizin sanayileşerek büyüme gösterdiğini, bunun çok önemli olduğunu söyledi.

3. çeyrek dönemde dış talebin katkısının çok düştüğünü söyleyen Şimşek, tek olumsuzluk olarak bunun görülebileceğini, bunun ise iç talebin çok fazla olmasından kaynakladığını söyledi.

Zeybekci: Türkiye G-20 Ülkeleri Arasında Çok Hızlı Büyüyen Bir Ülke Olacak!

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, nisan ayından bugüne kadar sürekli olarak hatırlattıklarından bahsetti. İlk olarak uluslararası kuruluş tahminlerini tek tek artıracaklarını söyleyen Zeybekci, ikinci olarak da ülkemizin 3. çeyrek dönemde G-20 ülkeleri arasındaki çok hızlı büyüyen bir ülke konumunda olacağını söyledi. Zeybekci, ülkemizin 3.çeyrek döneminde gösterdiği yüzde 11,1 oranında rekor büyüme performansının da söylenenlerin haklılığının ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.