Ana SayfaGündemYapı Kredi 2017'yi Verimli Geçirdi!

Yapı Kredi 2017’yi Verimli Geçirdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Yapı Kredi Bankası CEO’su Faik Açıkalın 2017 yılının geneli için bankacılık sektörünü, Yapı Kredi Bankası’nın performansını ve Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

Yapı Kredi Bankası’nın CEO’su olan Faik Açıkalın, bu yılın geneli için bankacılık sektörünü, Yapı Kredi Bankası’nın elde ettiği performansı ve Türkiye’nin ekonomik durumunu değerlendiren bir açıklamada bulundu. Bir önceki yılda geçirilen zor dönemleri hatırlatan Açıkalın, EKK tarafından özel sektörü destekleme amacı ile atılan adımların sonucunun bu yıl itibariyle kendini göstermeye başladığını kaydetti.

Atılan adımlar arasında en önemli adımlardan bir tanesinin hem KOBİ’lere, hem de ihracatçılara kredi desteği sağlayan 250 milyar Türk Lirası tutarındaki Kredi Garanti Fonu limiti olduğunu dile getiren Açıkalın, Kredi Garanti Fonu sayesinde kredi büyümesi  yaşandığını, bu etkinin kalkması ile birlikte üçüncü çeyrek sonrasında büyümenin yavaşladığını ifade etti.

Beklentilerin çok üzerinde bir kredi canlanması yaşandığını dile getiren Açıkalın, bir önceki yılın ilk üç çeyrek dönemine elde edilen kredi büyümesinin yüzde 8,8 oranında olduğunu, bu yılın aynı dönemi içerisinde kredi büyümelerinin yüzde 14,8 oranına kadar yükseldiğini ifade etti.

2017 Dijitalleşme Yılı Oldu

Bu yıl bankacılık sektöründeki asıl hızlanmanın dijitalleşme alanında yaşandığını ifade eden Açıkalın, gelecek yıl bankacılık sektöründe hem mevduatların, hem de kredilerin dengeli bir büyüme göstermesini beklediklerini ifade etti.

Açıklamasında bu yılın Mart ve Haziran aylarında Fed tarafından alınan faiz kararlarını ve bilanço küçültme kararlarını hatırlatan Açıkalın, Avrupa Merkez Bankası’nın parasal alandaki genişlemesini 60 milyon Euro’dan 30 milyon Euro seviyesine 2018 Ocak’ı itibariyle düşüreceğini, 2018 Eylül ayına kadar da bu sürecin devam edeceğini belirtti.

2017 yılı için Yapı Kredi Bankası’nın hedeflerine ulaştığını dile getiren Açıkalın, Ocak – Eylül arası dönem içerisinde Türkiye ekonomisine bankalar tarafından sağlanan katkının 267,2 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştığını, Yapı Kredi Bankası için 2018 planları arasında dijitalleşmenin oldukça önemli bir konumda bulunduğunu, bankanın hem inovasyon hem de dijitalleşme alanlarını merkezine alarak çalışmalara ve yatırımlara devam edeceğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.