Ana SayfaEkonomiAltın Güne Yükselişle Uyandı!

Altın Güne Yükselişle Uyandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son günlerde sert düşüş eğilimi gösteren döviz kurları, altın fiyatlarının da önemli ölçüde gerilemesi için ortam yaratmıştı. Lakin gram altın fiyatları güne yükseliş eğilimi göstererek başlangıç yaptı.

Gram altın fiyatları 153,8 Türk Lirası üzerinden, çeyrek altın fiyatları 252 Türk Lirası üzerinden, Cumhuriyet altını fiyatları ise bin 28 Türk Lirası üzerinden işlem görerek güne başlangıç yaptı. Altının gram fiyatı yükseliş ile başlayıp, 153,8 Türk Lirası’ndan geriledi. Bir önceki günü yüzde 0,51’lik değer kaybı ile 153,3 Türk Lirası’ndan kapatmış olan gram altın fiyatları, bu gerilemeyi hem dolar kurunun gerilemesi, hem de ons altın fiyatlarının gerilemesinin etkisi ile gerçekleştirerek, satış ağırlıklı bir gün geçirmişti.

Bankalarararası piyasaların açılışı sonrasında ortalama 45 dakikalık bir süreçte yüzde 0,32’lik bir değer kazancı yaşayan gram altın fiyatları, 153,8 Türk Lirası’nda denge sağladı. Aynı dakikalar içerisinde Kapalıçarşı’da çeyrek altın fiyatları 252 Türk Lirası’ndan işlem görürken, Cumhuriyet altını için işlem görme fiyatı bin 28 Türk Lirası olduğu belirtildi.

20 Temmuz’dan Beri En Dip Fiyatlar!

ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi tarafından yapılacak olan toplantının öncesinde, satış ağırlıklı bir seyir izlemeyi sürdüren altının ons fiyatı, 20 Temmuz 2017 tarihinden bu yana en düşük seviyesi olan bin 241 dolara kadar geriler iken, bugüne dünkü kayıbı telafi etme niyeti ile yüzde 0,2’lik artış yaşayıp, bin 246 dolardan başlangıç yaptı.

FED tarafından alınacak olan faiz kararının hemen öncesinde bin 240 ile bin 250 Dolar bandında altının ons fiyatlarının hareket edeceğini belirten analistler, bin 240 dolar seviyesinden aşağı yönlü bir hareket olursa, tabanın bin 216 dolara kadar düşebileceğini, bin 250 dolar direncinin kırılması halinde de bin 270 dolar seviyesine kadar yükselebileceğinin mümkün olduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.