Ana SayfaEkonomiBüyüme Rakamları Sürdürülebilir Mi? İngiliz Gazetesi Değerlendirdi!

Büyüme Rakamları Sürdürülebilir Mi? İngiliz Gazetesi Değerlendirdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

İngiliz gazetesi Financial Times, Türkiye’nin üçüncü çeyrek dönemde elde ettiği yüzde 11,1’lik büyüme oranının sürdürülebilir olup olmadığını değerlendirdi.

İngiltere’nin ünlü ekonomi yayınları arasında yer alan Financial Times, Türkiye’nin bu yılın üçüncü çeyrek döneminde elde ettiği yüzde 11,1’lik büyüme oranını değerlendirdi. Birçok ekonomistin görüşlerine yer verildiği haberde, Türkiye’nin büyüme oranının ne kadar sürdürülebilir olduğu tartışıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı olan Hatice Karahan, Financial Times’a yaptığı açıklamada Türkiye’nin zorlu geçirdiği 2016 yılı sonrasında elde ettiği bu büyüme oranının, Türk ekonomisinin toparlanmasının bir göstergesi olduğunu, yatırımların Türkiye’ye geri döndüğünü ifade etti.

Karahan aynı zamanda Türkiye’nin ithal enerji alanında sahip olduğu bağımlılığı en aza indirgeyecek yeni stratejilere sahip olduğunu, bu alanda çalışmaların devam ettiğini ifade ederken, bazı sektörler için de ek teşvik planlarının gündemde olduğunu aktardı.

OHAL Önemli Bir Etken

Gazetede yer alan haberde birçok uzmanın Türkiye’nin büyüme oranlarını ne denli sürdürebileceğini sorguladığı ifade edildi. Nomura Yatırım Bankası’nın ekonomistleri arasında yer alan İnan Demir’in yaptığı açıklamada, Türkiye’nin büyüme yapısının oldukça dengesiz olduğu ifade edilirken, büyümenin krediler ile yönlendirildiğini, kredi büyümesinin çok büyük olması sebebi ile yurtiçi talebin arttığını, bunun da ekonomi için en büyük dengesizliklerden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Global Source Partners ekonomisti Atilla Yeşilada ise özel sektör tarafından yapılan yatırımların geçmiş dönemde çok düşük olduğunu, yeni dönemde ise hızlı bir şekilde yukarı yönlü hareket ettiğini, bu sayede yükselişlerin gündeme geldiğini ifade ederken, iş dünyasının halen daha OHAL’i atlatamadığını kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.