Ana SayfaGündemBakan Elvan'dan İstihdama Yönelik Açıklama! İşsizlik Oranlarının Tek Haneye Düşmesi için Yoğun...

Bakan Elvan’dan İstihdama Yönelik Açıklama! İşsizlik Oranlarının Tek Haneye Düşmesi için Yoğun Çalışıyoruz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, katılım gösterdiği bir programda gündem ile ilgili gelen soruları cevapladı.

Türkiye’nin bu yılın 3. çeyrek dönemine ait büyüme rakamları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Elvan, açıklanan sonuçların memnuniyet verici olduğunu, hem sanayi üretiminde hem de iç talep ve yatırımlarda önemli ölçüde artışların yaşandığını söyledi. 4. çeyrek döneme ilişkin göstergelerin de iyi seyrettiğini söyleyen Bakan Elvan, 2017 yıl sonunda yüzde 7 seviyesi üzerinde büyüme olacağını öngördüklerini ifade etti.

Bakan Elvan: İstihdama Yönelik Teşvikler Gözden Geçiriliyor

İstihdam ile ilgili de açıklamalarda bulunan Elvan, şuanda teşvikleri gözden geçirdiklerini, gelecek sene içerisinde istihdam kapsamında bazı teşvik ve tedbirlerin alınacağını, fakat bunların ilerleyen süreçlerde netlik kazanacağını ve o zaman açıklayacaklarını, Orta Vadeli Program’ın dışına çıkmadan gerekli tüm tedbirlerin alınacağını söyledi.

Bakan Elvan: İşsizlik Oranlarını Tek Haneliye Düşürmek için Çok Çalışıyoruz!

Türkiye’nin istihdam yaratma kapsamında başarılı olduğunu ifade eden Bakan Elvan, işsizlik oranlarını daha aşağılara çektiklerini, çekmeye de devam edeceklerini, fakat bu oranları tek haneli rakamlara düşürmenin zaman alacağını, OVP sonunda tek haneli rakamlara geçmiş olacağımızı, bunun daha erken gerçekleşmesi için yoğun olarak çalıştıklarını söyledi.

Enflasyon ile mücadeleye de kararlı bir şekilde devam edeceklerini söyleyen Elvan, enflasyonun artışını etkileyen unsurların kurda meydana gelen dalgalanmalar, gıda fiyatları ve petrol olduğunu, gıda fiyatları için bir takım önlemler aldıklarını, bu önlemlerinin bir kısmının da uygulamaya konulduğunu, diğer bir kısmının ise 2018’in mayıs, haziran dönemlerinde uygulanacağını söyledi. Enflasyonu etkileyen bir diğer unsurun da baz etkisi olduğunu söyleyen Elvan, bu aydan sonra enflasyonda gerileme görüleceğini, bu düşüşün ilerleyen aylarda da devam edeceğini söyledi.

Cari Açıktaki Yapısal Problemler için Önlemler Alındı

Cari açık ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Elvan, cari açık kapsamında yapısal bir problem olduğunu, bu problem doğrultusunda somut adımlar attıklarını, bu adımları atmaya devam edeceklerini, kur paritesinin cari açığa getirdiği yükün 680 milyon dolar değerinde olduğunu, Türkiye’nin ithalatı azaltacak ve cari açıktaki yapısal problemleri kaldıracak önlemleri aldığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.