Ana SayfaGündemAnalistler Türkiye'nin Güçlü Büyümesine Şaşırdı!

Analistler Türkiye’nin Güçlü Büyümesine Şaşırdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyaca ünlü uluslararası piyasa uzmanları, Türkiye’nin 2017 3. çeyrek dönemindeki güçlü ekonomik büyümesi ile ilgili tahminlerini yukarı yönlü olarak revize etti.

Merkezi Londra’da olan uluslararası finans kuruluşlarındaki ekonomistler, Türkiye’nin 3. çeyrek dönemindeki büyümesi ile ilgili değerlendirmelerini açıkladılar.

Söz konusu büyüme rakamlarının fazlası ile dikkate değer olduğunu söyleyen Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, aynı zamanda bunun beklentilerin üstünde olduğunu, açıklanan verilen yılın tamamı baz alındığı zaman ekonomik büyük projeksiyonlarının yüzde 6,5 ile yüzde 7,0 seviyelerine artırmalarına sebep olduğunu söyledi.

Ash: 2016’ya Göre Rakamlar Çok İyi!

Türkiye’nin büyüme tahminlerinde çok sayıda analistin yanıldığını söyleyen Ash, Türkiye’nin 2016 verileri baza alındığı zaman 2017’nin önem bir büyüme performansı gösterdiğini, geçene sene analistlerin yaptıkları tahminlerin bu yılın yarısı kadar olduğunu, Türkiye ekonomisinin çeşitli sayıda faktörün birleşimi ile kuvvetli bir büyüme yakaladığını, Türkiye’nin güçlü bankalarının, sağlıklı kamu finansmanlarının, pozitif bir demografisinin, iş ortamlarına yardım eden kültürünün olduğunu, geçen yılın verilerinin düşük olmasında başarısız darbe girişiminin etkisinin olduğunu söyledi.

Diğer bir yandan ise mali teşvikler ile hükümetin KGF uygulaması ile birlikte değer kaybı yaşayan ucuz para biriminin de büyüme üzerinde çok büyük etki ettiğini söyleyen Ash, Türkiye ekonomisinin olumlu seyir izlediğini söyledi.

Jackson: İlerleyen Çeyrek Dönemler Büyümenin Hızı Azalabilir

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Capital Economist Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti William Jackson ise, 2017’nin üçüncü çeyrek dönemindeki büyüme verilerinde baz etkilerinin görüldüğünü, ilerleyen çeyrek dönemlerde söz konusu büyümenin bir miktar hızının kesilebileceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.