Ana SayfaEkonomiÇin'in Yatırımları Sıralamasında Türkiye 5 Yılda 7 Sıra Yükseldi!

Çin’in Yatırımları Sıralamasında Türkiye 5 Yılda 7 Sıra Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyanın en büyük yatırımcıları arasında bulunan ve Çin’in geçen yıl içinde en büyük sıçrama yapan yurtdışındaki direkt yatırımları 2017 yılında hızı düştü.

Çinli Yatırımların Yatırımlarının Hızı ayrı Yarıya Düştü!

Bu yılın ocak ile ekim dönemleri arasında toplamda 5 bin 410 tane Çinli firma, 160 farklı ülke ile bölgeye 86,31 milyar dolar değerinde doğrudan yatırım sağladı. Yapılan yatırımlar geçen yılın aynı dönemleri ile kıyaslandığı zaman yüzde 40,9 oranında düşüş gösterdi.

Çin’in Yatırım Hedefleri Arasında Türkiye’de Yer Almaya Başladı!

Çin’in hedef pazarlarına bakıldığı zaman ise ilk sırada Singapur yer alıyor. Sonrasında ise ABD ve Hong Kong bulunmakta. Tek Kuşak Tek Yol projesinin etkisi ile Çin’in yatırım hedefleri arasında Türkiye’de yer almaya başladı.

Çin’in Yatırımları Sıralamasında Türkiye 5 Yılda 7 Sıra Yükseldi!

Çin Küresel Yatırım 2017 Endeksi raporunda Çinli firmaların denizaşırı pazarlardaki büyüme trendleri açıklandı. 2013 ile 2015 yıllarındaki endekslerin güncellendiği son endeks verilerinde Çinli firmaları için cazibe kapsamında 59 tane majör sıralandı. Açıklanan verilere göre Çin’in en büyük yatırımları kapsamında Türkiye, 2013 yılında 53. sırada yer alırken, 2015 yılında 55. sıraya yükseldi. Bu sene içerisinde ise bu sıralama 46’ya çıktı.

Çin’in Türkiye’de yapmış olduğu yatırımların çoğunluğu incelendiği zaman ise kömür ile enerji olduğu açıklandı.  Çin’in bazı ülkelerin yanında Türkiye’de aynı zamanda da nükleer enerji proje çalışmalarında da bulunduğu görüldü. Bunlarında yanı sıra aynı zamanda da Çin’in telekomünikasyon yatırımları arasında Türkiye toplamda 10 ülke arasında 4. sırada bulunuyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.