Ana SayfaGündemZiraat Bankası’ndan Önemli Adım! New York Şubesini Kapattı!

Ziraat Bankası’ndan Önemli Adım! New York Şubesini Kapattı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ziraat Bankası’nın 2016 yılı Kasım ayı itibariyle ilettiği New York şubesini kapatma talebi, geçtiğimiz günlerde onaylandı. Banka, ABD’deki varlığını sonlandırmış oldu.

1983 yılından bu güne kadar faaliyetini ABD’de de sürdüren Ziraat Bankası, geçtiğimiz yılın Kasım ayı itibariyle kapanış talebini FED’e ve New York Finansal Hizmetler Departmanı’na iletmişti. Bankanın kapanış talebine onay ise 21 Kasım 2017’de geldi. Bu onay sonrasında Ziraat Bankası’nın New York’ta yer alan şubesi de kapatılmış oldu.

Yakın dönemlerde ABD’de bazı kamu kurumları tarafından yapılan alımlar için teminat mektubu vermek amacı ile önemli mesailerin harcanması ve müşteri sayısının sınırlı bir potansiyelde kalması sebebi ile, Ziraat Bankası’nın New York’daki şubesi kâr etmek yerine maliyetli bir hal almaya başladığının belirtildiği açıklamada, kapatma kararı olarak bu etkiler gösteriliyor. Şubede son dönemlerde 7-8 kişilik bir personel çalışıyor iken, bu personellerin bir kısmının da ABD vatandaşı olduğu ifade edildi.

Talep Geçen Yıl İletildi, Karar 3 Yıl Önce Alındı

Geçtiğimiz yıl iletilen kapanış talebi sonrasında yürütülmesi gereken prosedür çalışmaları da yaklaşık bir yıllık zaman aldı. Prosedürün tamamlanması ile birlikte bankacılık lisansını New York Finansal Hizmetler Departmanı’na teslim eden Ziraat Bankası, 21 Kasım 2017 tarihi itibariyle ABD’de olan varlığını sonlandırmış oldu. Ülkenin mercileri tarafından zorunlu kılınan tüm uyum ve müşteri risk ölçümlerine ilişkin bir altyapıya sahip olan Ziraat Bankası, kendi isteği ile varlığını sonlandırarak, Londra’da yer alan bankacılık faaliyetlerini artırmaya odaklanacağı belirtildi.

Ziraat Bankası yetkilileri, bankanın ABD’deki varlığını sonlandırma kararını yaklaşık 3 yıl önce aldığını, bu karar sonrasında da bankanın büyüme potansiyelini Londra borsalarında güçlendirmek adına var gücünü İngiltere’ye taşıyacağını, bu bilgilerin de kararın alınması aşamasında kamuoyu ile paylaşıldığını belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.