Ana SayfaGündemDikkat! Emekli Maaşlarına Yanlış Hesaplama Düzenlemesi!

Dikkat! Emekli Maaşlarına Yanlış Hesaplama Düzenlemesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emekli aylığı alan vatandaşlar, yanlış hesaplama yapılması sebebi ile aylığının kesilmesi ve borç ile karşı karşıya kalınması gibi durumlar ile karşılaşabiliyorlar. Bu durum için önemli bir düzenleme yapılırken, artık aylıkların kesilmemesi de gündeme geldi!

Emekli vatandaşların emekli olmaları aşamasında yanlış hesap yapılmış olması gerekçesiyle emekli maaşları kesilen ve devamında da bir borç ile karşı karşıya kalanlar için önemli bir düzenleme yapıldı. Yapılan bir düzenleme sonrasıdna eksik günler için borçlanma, destek priminin dikkate alınması gibi durumlar söz konusu olurken, vatandaşların mağduriyetlerini en aza indirgeyebilmek adına aylık kesintileri de ortadan kaldırılacak.

Emekli vatandaşların bahsi geçen sebepler doğrultusunda emekli aylığının kesintiye uğraması işlemleri hakkında gerçekleştirilen düzenleme sonrasında eksik günler için borçlanma, destek priminin dikkate alınması ve bu durumların söz konusu olmaması halinde de isteğe bağlı olarak eksik prim tamamlama uygulaması sisteme konulacak.

Emekli Aylığı Kesilenler De Faydalanabilecek!

Yapılan bu düzenleme sayesinde, emekli aylığı kesilen vatandaşlar da bu düzenlemeden faydalanabilecekler. Vatandaşlar, hatalı işlemler sebebi ile bu zamana kadar yaşadıkları mağduriyetleri giderebilmek, çözüme kavuşturmak, eksik prim tutarlarının tamamlanarak düzenli aylık almaya devam etmesi yönünde yapılan bu düzenlemeden fayda sağlayabilecekler.

Emekli aylığı riskte olan vatandaşlara üç farklı seçenek sunulacak. Bu seçeneklerden bir tanesi askerlik, doğum, yurtdışı borçlanma haklarına bakılarak geçerli olacak. Bu durumdan faydalanabilecek adaylar, asgari ücret üzerinden prim ödeyerek eksik günlerini tamamlayabilecek. İkinci durumda ise borçlanma hakkı olmayan ve borçlanmaya rağmen eksik günleri olan emekliler için, emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödemeleri talep edilerek, bir işte çalışmaya devam etmiş olmaları halinde eksik günlerine sayılacak.

Bu iki kolaylıktan da faydalanamayacak pozisyonda olan emekliler için de sigortalı ya da tarım sigortalısı primi üzerinden isteğe bağlı olarak ödeme imkânı tanınacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.