Ana SayfaGündemVarlık Fonu Türkiye'nin Otomobilini Finanse Etmek İstiyor!

Varlık Fonu Türkiye’nin Otomobilini Finanse Etmek İstiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili Himmet Karadağ iki önemli başlık hakkında açıklamalarda bulundu. Karadağ, yerli kripto para birimi BISTcoin için çalışmaların devam ettiğini, Türkiye’nin otomobili projesi için de finansman desteği sunacaklarını aktardı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı olan, aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu’nun başkan vekilliğini yürüten Himmet Karadağ, her iki kurum tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Varlık Fonu’nun yol haritası niteliğini taşıyan stratejik planın Başbakanlık’a gönderildiğini dile getiren Karadağ, TVF için herhangi bir kredi arayışı bulunmadığını, birkaç uluslararası fon ile işbirliği için görüşme yaptıklarını dile getirdi.

Görev Verilirse Fon Kurulacak!

Türkiye’nin otomobili projesi için Babayiğit Fund kurmak istediklerini, bu projenin finansmanında yer almak istediklerini dile getiren Karadağ, bu konuda henüz bir görevlendirmenin yapılmadığını, sadece Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile strateji hakkında bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türk Varlık Fonu’nun portföyü içerisinde yaklaşık 50 milyar Dolarlık bir varlık bulunduğunu, bu varlıklar için de bir strateji planı hazırladıklarını dile getiren Karadağ, bu plan ile birlikte fonda yer alan varlıkların yönetimini gerçekleştirip, geliştirme hedefinde olduklarını ifade etti.

BISTcoin Üzerinde Çalışmalar Devam Ediyor!

Borsa İstanbul’da kripto para birimlerinin mevcut olanlarının işlem görmeyeceğini dile getiren Karadağ, mevcut paralarda dayanak bir varlık olmadığını, bu sebeple Borsa İstanbul’a özel BISTcoin üzerinde çalışma yaptıklarını, bu coin için Blockchain teknolojisini kullanacaklarını, bir dayanak altında kripto paralar üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Borsa İstanbul’un halka arz edilecek kısmının Ocak ayında belirleneceğini ve bu kısmın 1 Milyar Türk Lirası’nı aşan bir büyüklüğe sahip olacağını planladıklarını dile getiren Karadağ, İslam Kalkınma Bankası ile stratejik bir ortaklık kurulmasının hedeflendiğini, bu durumun Borsa İstanbul’un halka arzı aşamasında önemli olduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.