Ana SayfaGündemİstihdam Teşvikleri Açıklandı! Tüm Detaylarıyla...

İstihdam Teşvikleri Açıklandı! Tüm Detaylarıyla…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstihdam Şurası kapsamında Milli İstihdam Seferberliğinin ikinci fazı gerçekleşti ve yeni istihdam teşvikleri ile ayrıntılar açıklandı.

Teşvikler ile ilgili detaylara yer verilen açıklamada, imalat ve bilişim sektöründe mevcut istihdama eklenecek her bir çalışanın tüm vergileri ile tüm sigorta primleri karşılanacak. Söz konusu sektörde asgari ücret üzerinden sağlanan sigorta prim desteği ilk defa prime esas kazanç üzerinden sağlanacak. 4.740 Türk Liralık maaşa kadar ek istihdam sağlanan kişilerin tüm sigorta primleri karşılanacak. Açıklananlar neticesinde bu yıl kişi başı 773 TL’den 1.884 TL’ye kadar olan prim desteği devam edecek olup, söz konusu tutarlar ise gelecek yılın asgari ücretine göre tekrardan revize edilecek.

İmalat ve bilişim sektörü haricindeki diğer sektörlerde ise ek istihdam kapsamında yer alan her bir kişinin sigorta prim ve vergileri ise bu sene olduğu gibi gelecek yılda asgari ücreti üzerinden ödenecek. Teşvikten faydalanma süresi ise sigortalı bir kişi için en fazla 12 ay olarak belirlendi.

Özel politika gerektiren gruplarda ise durum şöyle: iş gücüne olan katılımın daha da artırılması amacıyla destekler devam edecek. Buna ilişkin olarak 18 ile 25 arasında olan genç, kadın ve engelli bireyler için teşvikten faydalanma süresi 18 ay olacak. İstihdam teşviki uygulanma süresi 31 Aralık 2020’ye kadar geçerli olup, söz konusu uygulama ile de işverenlere önlerini görerek adım atma olanağı tanınıyor.

1 Ay Devlet 1 Ay İşveren Ödeme Yapacak

İmalat sektöründe faaliyetlerini sürdüren, ustalık belgesi olan iş yerlerinin 3 ya da daha az çalışanının olması durumunda ise gelecek yıl içinde mevcut çalışan sayılarına ilave olarak istihdam edilen 18 ile 25 yaş arasında bireylerin maaşları, sigorta prim ödemeleri ve vergileri 1 ay devlet tarafından 1 ay ise işveren  tarafından ödenecek. Yani asgari ücret üzerinden sağlanan bu teşvik ile beraber gelecek yıldan itibaren çalışanlarında 6 aylık maaşları devlet tarafından karşılanacak.

Süre 3 Aydan 6’ya Çıkarıldı!

İstidam teşviki kapsamında İŞKUR tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programlarının süresi gelecek yıl içinde bilişim ve imalat sektöründe faaliyet gösteren mesleklerde 3 ay olan süre 6 aya çıkarılacak. Diğer sektörlerde ise yine 3 ay olarak uygulanacak. Yine programlara katılım sağlayan bireylere günlük 54 TL verilmeye devam edilecek olup, genel sağlık sigortası, iş kazası sigortası ve mesleki hastalık primlerinin karşılanması da devam edecek. Bunların yanı sıra bulut bilişi, kodlama ve geleceğin meslekleri arasında yer alan sektörlerde düzenlenecek olan programlara katılım sağlayan 18 ile 29 yaş arasındaki bireylere, 9 aya kadar değişen süre ile eğitim ve günlük 75 TL ücret ödemesi yapılacak.

Engelliler için Hibe Desteği Artırıldı!

Engelli istihdamını da destekleme kapsamında, en az yüzde 40 engelli raporu olan ve iş kuracakları sektörde sertifikası olan engelli bireylere İŞKUR tarafından verilen iş kurma hibesi gelecek yıl 36 bin TL’den 50 bin TL’ye çıkacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.