Ana SayfaGündemTürkiye, OECD Ülkeleri Arasında En Genç Öğretmen Kadrosuna Sahip!

Türkiye, OECD Ülkeleri Arasında En Genç Öğretmen Kadrosuna Sahip!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, ülke genelinde öğretmen doluluk oranlarının ortalaması yüzde 90 seviyesinin üzerine çıktı.

Türkiye’de hem özel hem de resmi okullar olmak üzere tüm okullarda 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında öğretmen sayısı 586 bin 680’di. Bu rakam 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında yüzde 82 oranında artış yaşayarak 1 milyon 66 bin 68’e çıktı.

2002-2003 eğitim ve öğretim yılında özel okullardaki öğretme sayısı yüzde 187 artış yaşadı ve 58 bin 264’ten 167 bin 535’e yükseldi. Bu sayı resmi kurumlarda ise yüzde 70 artış yaşadı. 528 bin 146 öğretmen olan resmi kurumlarda 898 bin 433’e yükseldi.

MEB verileri incelendiği zaman ülke genelinde son 14 yıllık zamanda diliminde toplamda yapılan öğretmen ataması sayısı ise 584 bin 288. Söz konusu atamaların ise yüzde 50’sine çoğu 10 yılda yapıldı.

Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı Azaldı!

Sözleşmeli öğretmen alımları için verilen imkan kapsamında, bugüne kadar toplamda ataması yapılan öğretmen sayısı 39 bin 194. 2002-2003 eğitim ve öğretim döneminde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ile 28 olarak açıklanırken, bu rakam 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ise 17 oldu.

OECD Ülkeleri Arasında Türkiye En Genç Öğretmen Kadrosuna Sahip!

Açıklanan bir diğer veri ise öğretmenlerin yaşı. Türkiye’deki öğretmenlerinin tümünün yüzde 68’lik kısmı 40 yaş ve altında. Bunun neticesinde de OECD ülkeleri arasında Türkiye en genç öğretmen kadrosuna sahip. Ülkemizde 15 yaş grubunda yer alan öğrencilerin ise yüzde 25’lik kısmı gelecekte öğretmen olmayı hayal ediyor. Türkiye yine bu oranla da OECD ülkeleri içinde gelecekte öğretmen olmayı hayal eden öğrenci sayısı oranı kapsamında 1. sırada yer alıyor.

Ülke genelinde en fazla öğretmen doluluk oranına sahip bölge ise İç Anadolu Bölgesi ile Ege Bölgesi oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.